Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tomi Lämsästä Salavat Julajev Ufan päävalmentaja – "Pidän tätä haasteena, mutta olen valmis"

Tomi Lämsä on toiminut kolme edellistä kautta Salavat Julajev Ufan apuvalmentajana.

tomi lämsä
Tomi Lämsä on Salavat Julajev Ufan uusi päävalmentaja. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tomi Lämsä on nimitetty jääkiekkoliiga KHL:n Salavat Julajev Ufan uudeksi päävalmentajaksi vuoden sopimuksella. Seura kertoo asiasta nettisivuillaan.

Lämsä on työskennellyt joukkueen valmennustiimissä jo vuodesta 2017 lähtien. Tuona aikana joukkue on voittanut liigassa pronssia. Lämsä on viihtynyt Venäjän kaakkoiskulmilla Ufassa hyvin, eikä hänen tarvinnut miettiä päävalmentajatehtävän vastaanottamista kauaa.

– Päävalmentajana toimiminen seurassa on suuri kunnia minulle. Pidän tätä haasteena, mutta olen valmis siihen, Lämsä sanoi nettisivuilla.

Päättyneellä kaudella joukkueella oli hyviä ja huonoja hetkiä, mutta Lämsän mukaan pudotuspeleissä Omsk Avangardia vastaan se pelasi parasta peliään. Tulevaisuudessa Lämsä aikoo tuoda Ufan peliin oman filosofiansa.

Koronaviruspandemian takia KHL:n pelitkin keskeytettiin maaliskuun lopussa ja mestaruus jäi jakamatta. Lämsän mukaan Ufan valmennusjohto miettii tällä hetkellä tulevaa harjoitusohjelmaa pelaajille.

– Tämän virustilanteen takia meidän täytyy olla valmiita, jotta kun harjoittelu voidaan aloittaa, pelaajat ovat kunnossa, Lämsä sanoi.

Ennen KHL:ään siirtymistä Lämsä valmensi Lahden Pelicansia kaudella 2014–2015. Hän on toiminut myös muun muassa Jokerien valmentajana.

Lue myös:

Osa urheilusarjoista pyörii koronaviruksesta huolimatta – Ufan suomalaiskiekkoilijat pakenivat yksityiskoneella, Turkissa urheilevat ulkomaalaispelaajat purkavat sopimuksia

Kommentti: KHL:n sekoilu koronavirushuolessa kertoi vain yhden asian – reilu 10 vuotta sitten ladeltiin kauniita valheita

Suosittelemme