Hyppää sisältöön

Belgialaisjalkapalloilija huolestui: joukkuekavereilla todettiin korona, mutta harjoitukset jatkuvat – kotona odottaa sydänsairas tyttöystävä

Kölnin Birger Verstraeten mielestä jalkapallokentälle palaaminen on liian aikaista.

Birger Verstraete
Birger Verstraete edustaa FC Kölniä. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa pelaavan Kölnin keskikenttäpelaaja Birger Verstraete arvostelee kovin sanoin seuransa toimia.

Kahdella Kölnin pelaajalla ja yhdellä fysioterapeutilla todettiin torstaina koronavirus, mutta joukkueen muita jäseniä ei ole laitettu karanteeniin. Harjoitukset jatkuvat saksalaisen Spiegel-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan maanantaina normaalisti, jos lisää tartuntoja ei todeta.

Köln ei ole vahvistanut tartunnan saaneiden pelaajien nimiä, mutta Verstraete kertoo belgialaiselle VTM-kanavalle (siirryt toiseen palveluun) tehneensä pariharjoittelua toisen positiiviseksi testatun pelaajan kanssa.

– Testi tehtiin torstaina iltapäiväneljältä, ja sitä ennen olimme olleet yhdessä aamuyhdeksästä kolmeen. On outoa, ettei meitä laitettu karanteeniin, Verstraete sanoi.

Bundesliiga yritetään käynnistää uudelleen toukokuun aikana. Saksan viranomaisten on määrä päättää kauden jatkosta ensi viikolla. Sunnuntaina sisäministeri Horst Seehofer kertoi tukevansa kauden jatkamista toukokuussa.

Kölnissä viime kesästä asti pelannut Verstraete ilmaisi haastattelussa olevansa tilanteesta huolissaan.

– Jalkapallo ei ole minulle tällä hetkellä kovinkaan tärkeää. Olen nähnyt kuvia tehohoidosta, ja nyt virus on lähellä meitä. On outoa, että kaikki vain jatkuu, Verstraete totesi.

– Pidättelen hengitystäni huomisen testeistä. Toivon, että lisää tartuntoja ei todeta. Olisi naiivia sanoa, että jalkapallon pitää jatkua niin nopeasti kuin mahdollista.

Ei oireita

Köln on ollut todetuista tartunnoista vaitonainen. Verstraete valottaa, että yhdelläkään tartunnan saaneista ei ole ollut oireita.

– Ei edes yskää. Silti heidän testinsä olivat positiivisia.

Verstraeten mielestä pelaajat eivät voi vallitsevassa tilanteessa keskittyä jalkapallokauden jatkamiseen ja uskoo, että moni kollega on samaa mieltä. Verstraetella on syytä lisähuoleen, sillä hänen tyttöystävänsä kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

– Ongelma ei ole pelkästään meidän pelaajien. Menen kotiin ja siellä odottaa tyttöystäväni, jolla on sydänsairaus. Monella pelaajalla on lapsia kotona. Nämä asiat ovat paljon tärkeämpiä. Kaikkien pitää olla terveitä, ennen kuin voimme pelata jälleen jalkapalloa.

FC Kölnin urheilujohtajan Horst Heldtin mukaan seurassa uskotaan, että todetuista tartunnoista huolimatta harjoittelua voi jatkaa tarkkoja ohjeita noudattaen. Hän huomauttaa, että seurassa tehdyistä testeistä 50 oli negatiivisia.

Lue myös:

Valioliiga hankkii seuroille kymmenien tuhansien arvoisia testauslaitteita, joihin terveydenhuollolla ei ole varaa: "Vaikea hyväksyä"

Fifa-pomolta ehdotus koronaviruspandemian sekoittamaan jalkapallokalenteriin: kaikki Euroopan maat voisivat siirtyä pelaamaan kauden kalenterivuoden mukaan

Espanjan pääministeri jättää päätäntävallan jalkapallokauden jatkumisesta lajipomoille

Suosittelemme sinulle