Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Celtic-kippari ei epäröisi ottaa Pukkia takaisin skottijättiin – muisteli hiljaista suomalaiskärkeä ja hänen ikiaikaisia lenkkareita sekä "tyrmistyttävää" tukkamuotia

Bröndbyä ennen Teemu Pukki yritti läpimurtoa Skotlannin jalkapallomahdissa Celticissä, mutta teki kaikkiaan vain yhdeksän osumaa glasgowilaisseurassa.

Teemu Pukki
Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jalkapallomaajoukkueen ja Englannin Valioliigan Norwichin hyökkääjätähti Teemu Pukki löysi maalijyvänsä tanskalaisseura Bröndbyssä ja on jatkanut huimaa tahtiaan Norwichissakin.

Celticin nykyinen kapteeni ja Pukin ex-joukkuetoveri Scott Brown ottaisi "flopin" kuitenkin takaisin.

Brown ja Norwichin kippari Grant Hanley jutustelivat vedonlyöntiyhtiön järjestämässä "Captains Call" -ohjelmassa, ja kun Brownilta kysyttiin kenet Norwichin miehen hän ottaisi Celticiin, ei Brown epäröinyt hetkeäkään.

– Toisin Pukin takaisin, ehdottomasti, Brown vastasi The Sun -lehden skotlantilaisversion mukaan.

– Hän ei tehnyt meillä ehkä niin monta maalia kuin toivoimme. Ei saanut niin paljoa peliaikaa tai mahdollisuuksia. Mutta hän lähti muualle ja on tehnyt aivan uskomatonta jälkeä. Ottaisin Pukin, hän on luonnostaan maalintekijä ja niitä tarvitaan aina.

Pukki pelasi Celticissä vuosien 2013 ja 2014 aikana 38 ottelua ja teki nuo mainitut yhdeksän maalia. Brown kuvaili suomalaisen kohtuulyhyeksi jäänyttä skottivisiittiä varsin värikkäin sanakääntein.

Teemu Pukki Celtic
Kuva: AOP

– Hän oli hiljainen. Teki aina kovasti töitä ja loi painetta puolustajille. Ja kuin duracell-pupu, ei lopettanut juoksemista koskaan. Mutta kun hän tuli meille, hän ei näyttänyt sellaiselta luontevalta maalintekijältä.

- Hiljainen, mutta mukava mies. Hänellä oli joka aamu samat karmeat Adidaksen lenkkarit. Ne olivat varmaan kahdeksan vuotta vanhat... ja hänen tukkamuotinsakin oli tyrmistyttävä!

- Ja kun nyt näen hänen pelaavan Norwichin riveissä, hänellä on tullut kokemusta lisää ja hän suorastaan lentää, Celticin kapteeni päätti.

Suosittelemme