Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Sainz ohitti Loebin rallifanien äänestyksessä – Kankkunen pääsi välieriin

Sainz sai finaalivaiheessa 57,28 prosenttia äänistä.

Carlos Sainz median piirittämänä.
Carlos Sainz osallistui tammikuussa Dakar-ralliin. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Rallifanit ja rallitoimittajat ovat äänestäneet Espanjan kaksinkertaisen maailmanmestarin Carlos Sainzin kaikkien aikojen kuljettajaksi. Sainz voitti MM-sarjan nettisivuilla järjestetyn äänestyksen finaalissa yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin.

Sainz sai finaalivaiheessa 57,28 prosenttia äänistä. Pudotuskilpailun tapaan järjestettyyn äänestykseen osallistui yli 300 000 ihmistä. Ääniä kertyi pelkästään finaalivaiheessa yli 80 000.

– En voisi olla iloisempi enkä ylpeämpi tästä huomionosoituksesta, 58-vuotias Sainz kiitteli lopputulosta.

– Suuret kiitokset, että järjestitte minut äänestyksen finaaliin ja kiitokset myös siitä, että annoitte minun voittaa ennen Sebastien Loebia.

Loeb oli kilpailun suosikki, eikä kakkossija himmennä ranskalaiskuljettajan nauttimaa arvostusta.

– Minun ei tarvitse kertoa, miten korkealle arvostan Loebin tai miten hän ansaitsee asemansa. Toisaalta minun on sanottava, että jokainen rallin maailmanmestari ansaitsisi tämän tunnustuksen. Jonkun on kuitenkin voitettava, ja tässä tapauksessa se osui minulle, Sainz arvioi äänestyksen lopputulosta.

Kankkunen pääsi välieriin

Härkätaistelijan El Matador -nimellä tunnettu Sainz voitti maailmanmestaruudet Toyotalla 1990 ja 1992. Hän saavutti 26 rallivoittoa uransa 196 MM-startissa.

Suurimman rallitähden äänestyksessä Sainz voitti ensimmäisellä kierroksella Hannu Mikkolan, toisella Tommi Mäkisen ja välierässä Sebastien Ogierin.

Loeb eteni finaaliin voittamalla äänestyksessä Richard Burnsin, Walter Röhrlin ja välierissä Juha Kankkusen. Kankkunen pudotti Marcus Grönholmin jatkosta puolivälierissä.

Äänestyksessä oli 20 ehdokasta, 18 lajin maailmanmestaria ja kaksi kuljettajaa villillä kortilla.

Lue myös:

Carlos Sainz voitti Dakarin jo kolmannen kerran

Korona-arki tympäisee Kalle Rovanperää – "Driftingiä olen käynyt ajamassa"

Portugalin MM-ralli peruuntui koronan takia tältä vuodelta kokonaan

Portugalin MM-ralli peruuntui koronan takia tältä vuodelta kokonaan

Maailmalla ralleja perutaan, mutta Jyväskylän MM-rallin järjestely jatkuu – AKK päättää vasta kesäkuussa ajetaanko Suomen rallia vai ei

Kommentti: Rallin MM-sarjan elintila on tulessa

Suosittelemme