Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Entistä miesystävää syytetään Somerolla varusmiespalveluksen aikana kadonneen naisen murhasta – käsittely alkaa tänään käräjäoikeudessa

Mies on esitutkinnassa myöntänyt olleensa naisen seurassa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Uhrin ruumista ei ole löytynyt.

Turun oikeustalon julkisivu.
Henkirikoksen käsittely alkaa tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään Somerolla kadonneen naisen henkirikoksen käsittely. 21-vuotias nainen katosi viime kesänä kesken varusmiespalveluksen.

Naisen murhasta syytetään tämän entistä miesystävää. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan mies myönsi esitutkinnassa olleensa 21-vuotiaan naisen seurassa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Uhrin ruumista ei ole löydetty.

Nainen katosi viime vuoden kesäkuussa kesken varusmiespalveluksen. Hänet nähtiin viimeisen kerran lauantaina 8. kesäkuuta kotipihallaan Someron keskustassa.

Naisen olisi pitänyt palata suorittamaan varusmiespalvelusta Porin prikaatiin Säkylään seuraavana päivänä sunnuntaina. Perhe teki hänestä katoamisilmoituksen 11. kesäkuuta.

Syyttäjän mukaan henkirikos tapahtui Somerolla 9. kesäkuuta. Murhan lisäksi miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta, törkeän petoksen yrityksestä ja maksuvälinepetoksesta.

Mies kiisti syyllisyytensä kuukausien ajan

Mies vangittiin epäiltynä jo elokuun lopussa, mutta hän kiisti kuukausien ajan kuulusteluissa osallisuutensa tapahtuneeseen.

Mies ja nainen olivat poliisin mukaan olleet seurustelusuhteessa, joka oli päättynyt paria vuotta aiemmin. Poliisi ei ole kommentoinut, millaiset välit heillä sittemmin oli.

Poliisi tutki tapausta murhana teon suunnitelmallisuuden takia.

– Aikaisemmin tutkinnan aikana on ollut syytä epäillä, että tähän on liittynyt suunnitelmallisuutta ja taloudellisen edun tavoittelua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen keskusrikospoliisista kertoi tammikuussa STT:lle.

Poliisin mukaan mies oli hankkinut uhrin verkkopankkitunnukset ja pankkikortin ja ottanut pikavippejä. Tätä oli tapahtunut Toivosen mukaan sekä ennen että jälkeen surman.

Juttua korjattu 6.5.2020 kello 10.41, jutusta poistettu uhrin nimi.

Suosittelemme sinulle