Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kotimainen yleisurheilukesä käynnistyy Ylen kanavilla kesäkuussa

Yle ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat sopineet yleisurheilukilpailujen televisioinnista kesälle 2020. 

Ella Junnila
Ella Junnila paransi korkeushypyn Suomen ennätystä viime kesänä kahdesti. Kuva: EPA / AOP
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle välittää kotimaisia yleisurheilun huippuhetkiä kanavillaan myös tulevana kesänä. Yle televisioi Kalevan kisojen ja Suomi–Ruotsi-maaottelun lisäksi neljä GP-osakilpailua, kaksi muutaman lajin teemakilpailua, Paavo Nurmen kisat ja Helsingin Tähtikisat. Syyskuussa Ylen kanavilla mitellään viesti- ja maastojuoksun Suomen mestaruuksista.

– Yleisurheilu on suomalaisille rakas laji, ja tv-lähetyksemme keräävät kovat katsojaluvut joka kesä. Kun suuret tapahtumat on peruttu, kysyntää riittää entistäkin enemmän kotimaiselle yleisurheilulle. Seuraamme tietenkin tarkasti koronatilanteen kehittymistä, mutta toiveenamme on järjestää urheilijoille mahdollisuuksia näyttää taitojaan suomalaisille tv-katsojille, kertoo Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen.

Suomen hallitus linjasi maanantaina 4. toukokuuta kokoontumisrajoitusten muutoksista ja urheilukilpailujen sallimisesta kesäkuusta alkaen. Yle ja SUL sinetöivät sopimuksen kesän televisiokilpailuista keskiviikkona.

– Ylen televisioimat kilpailut ovat yleisurheilukesän selkäranka niin urheilijoillemme kuin yleisurheilun yleisöllekin. Kiitos Ylen ja kisajärjestäjien erinomaisen yhteistyön, kesän aikataulu saatiin nopeasti uuteen kuosiin, joka istuu viranomaisten uusiin linjauksiin, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

GP-sarjan oli määrä alkaa Joensuussa kesäkuussa, mutta osakilpailu peruttiin. Joensuun kilpailun korvaa Kuortaneen kilpailu, jonka ajankohta siirtyi juhannukselta elokuun alkuun. GP-kilpailuja järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan neljä.

– Lähtökohtana on, että poikkeuksetta noudatamme kilpailuja järjestäessä viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Nyt odotamme, millaisia ohjeita aluehallintoviranomaisilta tulee. Sen jälkeen tiedämme tarkasti kuinka toimitaan esimerkiksi yleisön suhteen, Itani sanoo.

Ylen yleisurheilulähetykset alkavat kesäkuun lopussa uudella muutaman lajin teemakilpailulla. Myös heinäkuussa nähdään uudenlainen teemakilpailu.

– Yle Urheilu on käynyt jatkuvaa keskustelua SUL:n kanssa ja hakenut luovia ratkaisuja toteuttaa kisojen aikataulut ja televisioinnit. Poikkeustilanteessa on syntynyt uusia ideoita, joita päästään kokeilemaan tänä kesänä. Teemakisat ovat tästä yksi esimerkki, sanoo Yle Urheilun vastaava tuottaja Jouko Jarva.

Yleisurheilun tv-kilpailut 2020 Ylen kanavilla

pe–la 26.–27.6. Teemakisat

ke 8.7. GP-kilpailu, Jyväskylä

ke 15.7. GP-kilpailu, Lahti

ke–to 22.–23.7. Teemakisat

la 1.8. GP-kilpailu, Kuortane

ke 5.8. GP-kilpailu, Espoo

ti 11.8. Paavo Nurmi Games, Turku

to–su 13.–16.8. Kalevan kisat, Turku

ke 26.8. Tähtikisat, Helsinki

la-su 4.–5.9. Suomi–Ruotsi-ottelu, Tampere

la–su 12.–13.9. SM-viestit, Kotka

su 27.9. SM-maastot, Kurikka

Lue myös:

Seitsenottelija joutui aloittamaan säästökuurin, kun kauden pääkisat peruttiin: "Pyritään säästämään tälle vuodelle myönnettyjä tukirahoja ensi vuodelle"

Yleisurheilun superkesästä tuli pannukakku – suomalaispäättäjät lyövät nyt kaiken toivonsa Ruotsi-otteluun: "Siitä tulossa kesän kovin juttu"

Nooralotta Neziri purskahti itkuun, Annimari Korte pettyi rajusti – suomalaisaiturit olisivat taistelleet mitaleista: "EM-kisojen peruminen satuttaa"

Yleisurheilun EM-kisat on peruttu

Suosittelemme sinulle