Hyppää sisältöön

Porin joukkoliikenteen lippu-uudistus lykkääntymässä koronan takia – kaupunki joutumassa maksumieheksi

Kaupunki suunnittelee myöntävänsä Porin Linjoille miljoonan euron tuen koronatappioiden ja muiden lisäkulujen kattamiseen.

Korona on tuonut tappioita Porin Linjoille. Kuva: Camilla Uçan / Yle

Porin joukkoliikenteen lippu-uudistus on lykkääntymässä heinäkuulta ensi vuodenvaihteeseen. Syynä ovat koronatilanteen aiheuttamat tappiot, joita yritetään kattaa jatkamalla vanhoilla hinnoilla.

Porin kaupungin omistama bussiyhtiö Porin Linjat arvioi, että korona on aiheuttanut yhtiölle tappioita puoli miljoonaa euroa. Kaupunki on myöntämässä bussifirmalleen kaikkiaan miljoonan euron tuet, koska Porin Linjoille on tullut muitakin ylimääräisiä kuluja.

Lippu-uudistuksen on tarkoitus selkeyttää Porin joukkoliikenteen lipunhintoja, mutta muutosten odotetaan aiheuttavan ainakin aluksi taloudellisia tappioita.

Lippu-uudistuksen lykkäämisen odotetaan helpottavan Porin Linjojen taloustilannetta ja vähentävän tappioita noin 100 000 euroa. Arvio perustuu siihen, että joukkoliikenteen käyttö palaisi syksyllä normaaliksi.

Omistajaohjausyksikön päällikkö Jouni Lampinen myöntää, että arvio matkustuksen palaamisesta ennalleen on optimistinen. Vähentyneen matkustajamäärän takia Porin Linjat siirtyi jo maaliskuussa kesäaikatauluihin.

Kaupunginhallitus käsittelee miljoonan euron lisämäärärahaa maanantaina. Lopullisesti siitä päättää Porin kaupunginvaltuusto.

Suosittelemme sinulle