Hyppää sisältöön

Näyttelijä Ritva Valkama on kuollut

Valkama toimi myös näyttelijätyön professorina ja teki mittavan uran lisäksi televisiossa, radiossa ja elokuvissa.

Näyttelijä Ritva Valkama hyvästeli estradit 13. huhtikuuta 2013 Helsingin kaupunginteatterissa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Näyttelijä Ritva Valkama on kuollut. Valkama menehtyi perjantaina Helsingissä pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Valkama oli 87-vuotias.

Valkaman mittavaan näyttelijänuraan sisältyi näyttelijäntyöt ainakin viidessä teatterissa seitsemällä vuosikymmenellä. Lisäksi hän oli mukana lukuisissa televisio- ja radiotuotannoissa. Valkama nähtii myös valkokankaalla 17 elokuvassa.

Valkama syntyi Jyväskylässä 1932. Hän valmistui näyttelijäksi Suomen Teatterikoulusta vuonna 1956. Valkama nimitettiin Teatterikoulun näyttelijäntyön professoriksi vuonna 1985. Hän katkaisi professuurinsa parin vuoden kuluttua, mutta jatkoi näyttelijäntyön lehtorina 90-luvulle asti. Teatteritaiteen valtionpalkinnon hän sai vuonna 2000.

Valkama jäi muodollisesti eläkkeelle 1994, mutta jatkoi edelleen näyttelemistä. Hänen rakastettuja töitään olivat roolit muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa näytelmissä Kvartetti ja Elokuu. Valkaman viimeiseksi työksi jäi rooli Ihmisen osa -näytelmässä niin ikään Helsingin kaupunginteatterissa keväällä 2013.

Valkama oli naimisissa näyttelijä Pertti Palon (k. 2010) kanssa.

Katso Ylen verkkosivuilta ja Elävästä arkistosta Valkamaan liittyviä artikkeleja ja ohjelmia sekä Valkaman töitä eri tuotannoissa.

Lue lisää:

Ritva Valkama (1932–2020) oli koko kansan rakastama konkarinäyttelijä

Suosittelemme sinulle