Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Saksan viranomaiset varoittelevat jalkapalloyleisöä – fanikokoontumisista voi seurata otteluiden keskeyttäminen

Bundesliiga aloittaa suurista jalkapallosarjoista ensimmäisenä pelit kahden kuukauden koronatauon jäljiltä.

Katsojia ottelussa Boriussia Mönchengladbach - FC Köln stadionin ulkopuolella.
Bundesliigassa stadioneille ei pääse yleisöä, mutta viranomaiset varoittavat faneja kokoontumasta myöskään stadioneiden ympäristöön. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksan viranomaiset varoittavat faneja kokoontumasta stadioneiden ympäristöön, kun Bundesliiga käynnistetään uudelleen lauantaina. Ottelut pelataan yleisöltä suljettuina, ja viranomaiset ovat valmiit keskeyttämään pelit, jos ne aiheuttavat fanien kokoontumisia.

Bundesliiga aloittaa suurista jalkapallosarjoista ensimmäisenä pelit kahden kuukauden koronatauon jäljiltä.

Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöller antoi selkeimmän varoituksen fanikokoontumisista. Paikallinen RB Leipzig kohtaa pääsarjan paluukierroksella Freiburgin.

– Fanit eivät saa käyttää yleisöltä suljettuja ottelutilaisuuksia kokoontumisiin stadioneiden ulkopuolella eikä missään muussa paikassa. Kokoontumisesta saattaa seurata ottelun keskeyttäminen, Wöller ilmoitti.

Viranomaisilla on jo kokemusta yleisön kurittomuudesta. Mönchengladbach kohtasi 11. maaliskuuta Kölnin yleisöltä suljetussa ottelussa, mutta stadionin edustalle kerääntyi satoja jalkapallofaneja. Sen jälkeen pelit lopetettiin kokonaan koronauhan takia.

Liigajohto luottaa faneihin

Eintracht Frankfurtin johto esitti yleisölle vetoomuksen ennen lauantain kotiottelua Mönchengladbachia vastaan.

– Olemme puhuneet fanien kanssa ja viestineet, etteivät he tulisi stadionille, joukkueen urheilujohtaja Fredi Bobic kertoi ESPN:lle.

Bundesliigan toiminnanjohtaja Christian Seifert uskoo, etteivät fanit halua antaa liigan avaamisen vastustajille syitä keskeyttää pelit uudestaan. Seifertin mukaan sääntöjen uhmaamisesta ei ole mitään enteitä.

– En usko, että fanit ja heidän järjestönsä toimisivat juuri kuten heitä arvostelevat ihmiset ennustavat, Seifert arveli.

Lauantain ottelut näytetään television ilmaiskanavalla.

Saksan 83 miljoonan asukkaan väestössä oli tiistaihin mennessä todettu yli 172 000 koronatartuntaa. Worldometer-sivusto on rekisteröinyt maassa 7 661 koronakuolemaa.

Lue myös:

Euroopan jalkapallosarjat suunnittelevat paluuta eri vauhdilla – Saksassa ei olla huolissaan pelaajien koronatartunnoista

Koko Dresdenin joukkue koronakaranteeniin – jalkapallo-otteluiden on määrä alkaa Saksassa viikon päästä

Suosittelemme