Hyppää sisältöön

Ely-keskuksen Waltti-lippujen käyttö loppuu Kuopion seudulla – kaupungin Waltti-alue laajenee

Kuopion kaupungin Waltti-lippuja voi jatkossa käyttää Suonenjoella, Tervossa, Vesannolla ja Pielavedellä.

Waltti mutkaton matkakortti
Ely-keskuksen Waltti-lippujen myynti Kuopion alueella päättyy toukokuun lopussa, mutta lippuja voi käyttää vielä kesällä niiden kelpoisuuden ajan. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle
Helmi Nykänen

Ely-keskuksen Waltti-lippujen tilalle vaihtuvat Kuopion kaupungin Waltti-liput. Ne tulevat käyttöön Kuopion työssäkäyntialueilla.

Elyn Waltti-lippujen myynti päättyy 31. toukokuuta. Ely-keskuksen mukaan muutoksen myötä lippujen ostaminen ja käyttö yksinkertaistuu ja selkeytyy.

Elyn kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuusajan. Kortilla olevaa arvoa voi käyttää tämän vuoden loppuun asti. Elystä kuitenkin suositellaan, että lippujen käyttö lopetettaisiin kesän aikana.

Ely-keskuksen Waltti-liput vaihdetaan veloituksetta kaupungin lipuksi.

Kuopion Waltti-alue kasvaa

Kuopion kaupungin Waltti-alue laajenee Suonenjoelle, Tervoon, Vesannolle ja Pielavedelle kesäkuun alussa. Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle jäävät Rautalampi, Keitele ja Lapinlahden Varpaisjärvi.

Waltti-vyöhykkeet ulottuvat Suonenjoella ja Pielavedellä vain kuntakeskuksiin. Sen vuoksi Waltti-liput eivät ole enää 1. kesäkuuta alkaen käytössä Rautalampi–Suonenjoki- ja Keitele–Pielavesi-väleillä.

Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle tehtävillä matkoille liput ostetaan linja-autosta tai Matkahuollosta.

Lippujen hinnat laskevat

Kuopion Waltti-lippujen maksuvyöhykkeet ovat A–F. Suonenjoki ja Tervo sijaitsevat vyöhykkeellä E. Vesanto ja Pielavesi puolestaan vyöhykkeellä F. Myytävät lipputuotteet ovat kausilippu, arvolippu, kertalippu sekä Kela-koulumatkalippu.

Kausilippu korvaa nykyiset ely-keskuksen kunta- ja yleiskausiliput. Ely-keskuksen mukaan lippujen hinnat ovat hieman nykyisiä elyn lippuja edullisemmat.

Ylä-Savossa elyn Waltti-lippujen käyttö jatkuu

Tulevasta muutoksesta tietoa kootaan Kuopion kaupungin nettisivuille (siirryt toiseen palveluun) ja ely-keskuksen Waltti-sivustolle (siirryt toiseen palveluun). Sivuille päivitetään myös uudet maksuvyöhykkeet, lippujen hinnat ja aikataulut.

Kuopion kaupungin asiakaspalvelupisteet ovat tilapäisesti kiinni tai palvelevat rajoitetusti koronapandemian vuoksi. Asiakaspalvelupisteet sijaitsevat Kuopio Infossa alatorilla ja Valtuustotalolla osoitteessa Suokatu 42.

Ely-keskuksen Waltti-lippujen käyttö jatkuu Ylä-Savossa Iisalmen seudulla ja Pohjois-Karjalassa Joensuun seudulla normaalisti 6. kesäkuuta 2021 saakka.

Suosittelemme sinulle