Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

"Jalkapallosta ei pitäisi edes puhua" – otteluiden alkaminen huolestuttaa monia Valioliigapelaajia

Englannin Valioliigan olisi tarkoitus jatkua 12. kesäkuuta.

Jermain Defoe (oik.) pelasi entistä seuraansa Tottenhamia vastaan
Danny Rose Tottenhamin paidassa. Tällä kaudella hän on lainassa Newcaatlessa. Kuva: EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolustaja Danny Rose on yksi jalkapallon Englannin Valioliigan pelaajista, joka on arvostellut suunnitelmia liigakauden jatkamisesta. Seurojen edustajat tapasivat maanantaina ja suunnitelmissa on jatkaa koronaviruksen vuoksi keskeytyksissä olevaa kautta 12. kesäkuuta ilman yleisöä.

Britanniassa on kuollut koronavirukseen yli 32 000 ihmistä.

– Jalkapallosta ei pitäisi edes puhua ennen kuin numerot ovat pudonneet reilusti. Ihmisten henki on vaarassa, Rose sanoi.

Tottenhamin Rose on tällä kaudella lainassa Newcastlessa.

Ammattilaisurheilua ei järjestetä Britanniassa edes ilman yleisöä ennen kesäkuun alkua. Pääministeri Boris Johnson sanoi maanantaina, että urheilutapahtumien järjestäminen nostaisi kansan moraalia. Tuoreen tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 19 prosenttia briteistä on samaa mieltä.

Valioliigan seuroille saattaa hellitä lupa palata pienryhmäharjoituksiin maanantaina. BBC:n tietojen mukaan pelaajille ja valmentajille lähetettyjen harjoittelumääräysten mukaan harjoituksissa taklaukset on kielletty, ja pelaajaryhmät saavat olla enintään viiden hengen suuruisia. Kulmaliput, pallot, maalitolpat, harjoittelukartiot ja jopa kentän nurmikko desinfioidaan jokaisen harjoittelukerran jälkeen.

BBC:n mukaan pelaajien yhdistys PFA on kuullut useita pelaajia, joita huolestuttaa otteluihin palaaminen. Kyseessä ovat varsinkin pelaajat, joilla on esimerkiksi astma tai jotka kuuluvat etnisiin vähemmistöihin. Tummaihoisten ihmisten todennäköisyys kuolla koronavirukseen on Englannissa lähes kaksinkertainen valkoisiin verrattuna.

– Kun menemme takaisin kentälle, sen täytyy olla sellainen hetki, että se on turvallista pelaajille ja kaikille muille. Siihen asti olen, en peloissani, mutta varautunut ja mietin, mikä huonoin vaihtoehto voisi olla, Manchester Cityn Raheem Sterling sanoi.

Lontoon pormestari Sadiq Khan on todennut, että on liian aikaista keskustella Valioliigan ja muun huippu-urheilun jatkumisesta Lontoossa. Pormestarin tiedottaja tarkensi viestiä.

– Se voi tapahtua vain, kun se on turvallista eikä se saa aiheuttaa lisää kiirettä terveydenhuollolle. Sadiq on myös huolestunut urheilijoiden hyvinvoinnista. On isoja kysymyksiä harjoitelusta, matkustamisesta ja pelaamisesta niin, että virus ei leviä.

Lue myös:

Valioliigan pelaajilla edessä tiukat varotoimet harjoituksissa – taklaukset kielletty ja jopa kentän nurmikko desinfioidaan

BBC: Englannin Valioliigan seurat joutuvat maksamaan tv-yhtiöille jopa 390 miljoonaa euroa

BBC: Britanniassa järjestetään ammattilaisurheilutapahtumia aikaisintaan kesäkuun alussa

Suosittelemme sinulle