Hyppää sisältöön

Mikkeliin matkustavien lähikuntien asiakkaiden on vaihdettava Waltti-kortit uusiin – liput kannattaa käyttää pois kesän kuluessa

Bussiliput siirtyvät ely-keskukselta Mikkelin kaupungille.

Matkakortti
Waltti-alue laajenee Mikkelissä kesäkuun alussa. Kuvituskuva. Kuva: Katja Oittinen / Yle
Vilma Ruokoski

Mikkelin lähikuntien bussimatkalaisten on vaihdettava Waltti-korttinsa uusiin tämän vuoden aikana. Syynä on bussiliikenteen Waltti-lippujen siirtyminen ely-keskukselta Mikkelin kaupungille.

Mikkelin kaupungin joukkoliikenneinsinööri Liisa Heikkinen arvioi, että joidenkin satojen linja-autoasiakkaiden on vaihdettava kortit uusiin. Lippuja voi vaihtaa Mikkelin kaupungin asiointipisteessä veloituksetta tästä eteenpäin. Suositus on, että voimassaolevat liput käytettäisiin loppuun kesän kuluessa.

Tulevat lippuhinnat ovat hieman nykyisiä ely-keskuksen lippuja edullisempia, ja erityisesti nuorison, senioreiden ja opiskelijoiden matkustaminen halpenee.

– Vaihtoyhteydet pelaa paremmin kuin nyt, Heikkinen sanoo.

Waltti-alue laajenee kesäkuun alussa väleille Mikkeli–Hirvensalmi, Mikkeli–Puumala ja Mikkeli–Juva. Mikkeli–Kangasniemi-välille Waltti tulee käyttöön kesällä 2021.

Samaan aikaan kesäkuun alussa Mikkelin ja Joutsan väliset yhteydet sekä Mikkelistä Puumalan ja Sulkavan kautta Savonlinnaa liikennöivät suorat vuorot lakkaavat.

Suosittelemme sinulle