Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Roy Hodgson, 72, kuuluu riskiryhmään, mutta Valioliigan kautta aikojen vanhin valmentaja on valmis töihin, kun kutsu käy: "Minulla ei ole lainkaan epäilyksiä"

Crystal Palacen manageri Roy Hodgson kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään.

Watfordin manageri Nigel Pearson (vas.) ja Crystal Palacen manageri Roy Hodgson.
Crystal Palacen manageri Roy Hodgson (oik.) ei ole huolissaan koronaviruksesta ja on valmis palaamaan töihin. Palace pelasi ennen kauden keskeytystä Watfordia vastaan. Hodgson vitsaili ennen ottelua Watfordin manageri Nigel Pearsonin (vas.) kanssa, Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Englannin jalkapalloliiga jouduttiin keskeyttämään koronaviruspandemian takia maaliskuussa ja sarja halutaan käynnistää uudelleen kesäkuussa. Valioliigan suunnitelmissa seurat voisivat aloittaa harjoitukset ensi viikolla.

Crystal Palacen manageri Roy Hodgson on valmis tositoimiin, vaikka hän kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään. Suomen maajoukkuettakin vuosina 2006–2007 valmentanut 72-vuotias Hodgson on Valioliigan historian vanhin manageri, mutta hän ei pelkää koronatartuntaa.

BeIN SPORTS -sivuston haastattelussa Hodgson vakuutti pystyvänsä palaamaan työhönsä.

– Kyllä. Ei huolta. Ikä on ikä. Se on oikeastaan sitä, miltä tuntuu. Ikä ei välttämättä liity kuntoon tai siihen, miltä tuntuu tai miten pystyy suoriutumaan työstä, Hodgson vakuutti.

Hodgson, joka on pitkän uransa aikana valmentanut 16 eri joukkuetta kahdeksassa eri maassa, on käyttänyt keskeytyksen kuntoiluun.

– Joten minulla ei ole lainkaan epäilyksiä. Kun minut kutsutaan takaisin töihin, olen erittäin onnellinen, että saan palata töihin.

Useat Valioliigan pelaajat ovat arvostelleet suunnitelmia kauden jatkamisesta. Muun muassa Newcastlen Danny Rose ja Manchester Cityn Sergio Aguero ja Raheem Sterling ovat kertoneet olevansa huolissaan tilanteesta.

Hodgsonin mukaan hänellä tai Palacen puheenjohtaja Steve Parishilla ei ole ongelmia, jos joku tai jotkut pelaajista ei haluakaan palata töihin. Hodgsonin mielestä kyse on henkilökohtaisesta päätöksestä ja pelaajien pitää tuntea olevansa turvassa.

– Tietäen seuran ja Steve Parishin olisin hyvin yllättynyt, jos hän ei tuntisi sympatiaa pelaajia kohtaan, Hodgson totesi.

Lue myös:

"Jalkapallosta ei pitäisi edes puhua" – otteluiden alkaminen huolestuttaa monia Valioliigapelaajia

Suosittelemme