Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yhdistetyn kuusikko tavoittelee lisää tehoa mäkeen

Nuoret Wille Karhumaa ja Perttu Reponen nostettiin yhdistetyn maajoukkueeseen.

Eero Hirvonen
Eero Hirvonen (oik.) ja Wille Karhumaa (kesk.) kuuluvat yhdistetyn maajoukkueen kokoonpanoo ensi kaudella. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen suuntaa ensi kauteen tutun nelikon Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho kanssa ja kelpuutti mukaan myös nuorista Wille Karhumaan ja Perttu Reposen.

– Valinnoissa on koko joukkueen osalta mietitty, ketkä pystyvät tekemään tulosta MM-kisoissa Oberstdorfissa ja Pekingin olympialaisissa, Kukkonen avasi tiedotteessa.

Viime vuosina suomalaisten suksi on kulkenut hiihtoladulla, mutta mäkiosuuden jälkeen on jäänyt liikaa kirittävää.

– Valmennusta on tehty nyt aktiivisesti etänä aina Itävallassa olevaa mäkivalmentajaamme Falkoa (Krismayr) myöten. Harjoittelussa tullaan erityisesti tehostamaan mäkivalmennusta ja korostetaan mäkitaitoa.

– Suunnitelmissa olisi, että urheilijat pääsisivät harjoittelemaan myös Keski-Euroopassa pidempiä pätkiä lähellä Falkoa, Kukkonen paalutti.

Lue myös:

Eero Hirvonen asetti MM-tavoitteeksi mitalin kaikilta matkoilta – mitä Urheiluluuri nostaa esiin huomenna?

Petter Kukkonen jatkaa yhdistetyn päävalmentajana – mäkivalmentaja Falko Krismayrin sopimus myös sinetöity

Ilkka Herola odottaa edelleen Holmenkollenin kisan palkintorahoja eikä kerta ole ensimmäinen – nyt syynä on korona, mutta joskus on hukkunut tilinumerokin: "On niitä kissojen ja koirien kanssa saanut joskus metsästellä"

Eero Hirvonen ehti jo luulla, että ongelmat olisi selätetty – viime kausi oli kuitenkin hyppäämisen suhteen vaikea: "Eihän se ole helppoa"

Suosittelemme