Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Saksassa jyrähdettiin Bundesliigan maalijuhlinnasta: "Pelaajienkin on toteltava sääntöjä"

Berliiniläisseura Herthan lauantaisessa 3-0-voitossa Hoffenheimista maaleja juhlittiin aikalailla entiseen tyyliin poskisuukkoja myöten. Seuraavana päivänä Saksan politiikassa asiasta murahdettiin.

Dedryck Boyata ja Marko Grujic ovat koronaviruksen aikakaudella liian läheisissä tunnelmissa Bundesliigassa 16. toukokuuta.
Dedryck Boyata ja Marko Grujic ovat koronaviruksen aikakaudella liian läheisissä tunnelmissa Bundesliigassa 16. toukokuuta. Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Saksan Bundesliigan paluu pelikentille koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen toi pelejä seuranneille nähtäväksi muun muassa turvavälit maalijuhlinnassa.

Pelaajille oli turvaohjeistuksissa painotettu, että kontaktia on vältettävä aina kun mahdollista ja eritoten maalin juhlimisessa, mutta aivan sataprosenttiseen eristäytymiseen ei ylletty.

Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder kertoi, että "ei pitänyt" läheisestä juhlinnasta, jossa tikunnokkaan nousi lähinnä berliiniläisseura Herthan maali-iloittelu.

– Jalkapallolla on erityinen tehtävänsä roolimallina, joten ohjeissa olisi syytä pitäytyä ja kiinnittää niihin jatkossa huomiota, Söder kertoi Sport1-kanavalle.

– Pelaajienkin on toteltava sääntöjä.

Saksan jalkapalloliiga DFL ehti jo lauantaina kertoa, että ohjeista livenneitä pelaajia ei rangaista. Mutta jatkossa linja voi toki tiukentua. Oli miten oli, Herthan valmentaja Bruno Labbadia puolusteli pelaajiensa juhlintatapaa.

– Tuo (juhlinta) nyt kuuluu jalkapalloon. Meidät on testattu (koronaviruksesta) niin monta kertaa, että meillä on varaa tuohon, Labbadia sanaili.

– Jos et voi enää juhlia, koko homma hajoaa.

Suosittelemme sinulle