Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Koronatauon jälkeen heti maalin iskenyt Joel Pohjanpalo huomasi kunnolla yleisön puuttuvan vasta tuulettaessa – "Pelaajilla on iso vastuu siitä, että pystymme pelaamaan kauden loppuun"

Saksan 2. Bundesliiga palasi koronatauolta sunnuntaina.

Joel Pohjanpalo
Suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo oli heti maalinteossa, kun Saksan 2. Bundesliiga palasi koronatauolta sunnuntaina. Kuva: AOP
Simo Leinonen,
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksan 2. Bundesliigassa nähtiin heti suomalaisittain ilahduttava näky, kun maan jalkapallosarjat pyörähtivät käyntiin viikonloppuna koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Hamburger SV:n Joel Pohjanpalo puski 1–1-tasoitusosuman verkon perukoille ottelussa Greuther Fürthia vastaan.

Pohjanpalo sai vielä kaksi hyvää maalipaikkaa toisella puoliajalla, mutta pallo ei mennyt maaliin asti. Suomalaishyökkääjä otettiin vaihtopenkille pelin loppupuolella.

Ottelu oli jo kääntymässä HSV:n hyväksi, mutta Fürth onnistui tasoittamaan ottelun vielä 2–2-lukemiin pelin viime minuuteilla.

– Jälkeenpäin on vähän haikea fiilis ottelusta. Onneksi saimme apuja muualta, kun Bielefield pelasi tasan ja Stuttgart meni häviämään ottelunsa, niin pääsimme takaisin sarjan kakkoseksi nousijan paikalle, jota olemme yrittäneet, Pohjanpalo kommentoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Pohjanpalo uskoo, että kymmenen viikon pelitauko näkyi monen joukkueen peliotteissa.

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo teki päivän osumansa jälkeen niin sanotun golflyöntituuletuksen. Kuva: AOP

Pohjanpalo kokee olevansa etuoikeutettu

Saksalaissarjat palasivat pelikentille ilman katsojia. Maaliaan golflyöntituuletuksella juhlistanut Pohjanpalo ei huomannut juurikaan ottelun aikana yleisön puuttumista, eikä se vaikuttanut hänen keskittymiseensä.

– Maalin tuuletushetki oli ehkä ainoa hetki, kun huomasin, että stadionilla ei ollut ketään ihmisiä. Muuten pelissä keskittyy niin tiukasti, ettei ulkomaailma tule mukaan. Mutta tuuletustilanteessa mitetin, miksi tuuletan, kun ei ole ketään, kelle tuulettaa, Pohjanpalo kertoo.

– Mutta toki kaikki pelaajat haluavat pelata yleisön edessä. Sen takia me jalkapalloa pelaamme, että voimme välittää tunteita faneille.

Pohjanpalo kokee olevansa etuoikeutetussa asemassa päästessään pelaamaan.

– Kaikilla pelaajilla on iso vastuu siitä, että tilanne pysyy näin ja pystymme pelaamaan kauden loppuun, Pohjanpalo toteaa.

Pohjanpalo kertoo korona-arkensa Saksassa olevan tällä hetkellä "suhteellisen normaalia". Hänen mukaansa stadionilla joukkue ei ole tavallisissa pukutiloissaan, vaan suuremmassa tilassa, jaetuissa pukuhuoneissa.

– Saksassa asiat ovat hyvin ja maa on alkanut vapautua, kun ravintolat ja kaupat ovat auenneet. Maskia pitää käyttää julkisissa sisätiloissa ja kavereita ei pysty näkemään normaalisti, mutta muuten aika normaaleissa oloissa jo eletään.

Pohjanpalo on HSV:ssä lainalla Bundesliiga-joukkue Bayern Leverkusenista. Suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen palaa tauon jälkeen kentille maanantaina. Huuhkaja-tähdet olivat viestitelleet heti ottelun jälkeen.

– Juuri Luke laittoi viestiä ja onnitteli maalista ja lähetin hänelle tsempit huomiseen peliin, Pohjanpalo kertoo.

Lue myös:

Katso video: Joel Pohjanpalo heti tehokkaana 2. Bundesliigassa – puski pallon tyylikkäästi verkon perukoille

Bundesliigan paluu keräsi ennätysyleisön Saksassa – pelejä seurasi tuplamäärä katsojia normaaliin verrattuna

Viikonloppuna nähdään vihdoin huippujalkapalloa! Nämä suomalaiset pelaavat Bundesliigassa – tämä kaikki sinun pitää tietää Saksan pääsarjasta

Suosittelemme sinulle