Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kajaanilainen Jukka Kivioja kyllästyi byrokratiaan ja ryhtyi kauppiaaksi – puhuu yhä paikallisten luomutuotteiden puolesta

Kivioja toivoo, että paikalliset tuottajat tarjoaisivat tuotteitaan rohkeasti kauppoihin myytäväksi.

Det finns varor så att det räcker till både för Karis och Ekenäs, säger Jelena Ahlblad som startat ringen i Karis.
Paikallisten tuottajien tuotteita kysellään kaupoista usein. Kuvituskuva. Kuva: Tove Virta / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

ELY-keskuksen entinen maatalousalan virkamies Jukka Kivioja otti 17 vuoden jälkeen uuden suunnan ja toimii nyt Kajaanin Lohtajan K-marketin kauppiaana.

– Viimeiset kolme vuotta olin täynnä sitä byrokratiaa. Maaseutuvirasto ja ministeriökin puhui paljon byrokratian purkutalkoista, mutta en tiedä purettiinko lopulta mitään, Kivioja sanoo.

Kivioja toimii kauppiaana vaimonsa Sarin kanssa ja monen muun yrittäjän tavoin nauttii, kun saa tehdä töitä itselleen. Myös asiakkaiden kanssa toimiminen tuo hymyn huulille.

– Saa tehdä omaan tahtiin ja omalla lailla, kunhan tulee tehdyksi. Kukaan ei tule hoputtamaan ja käskemään, paitsi ehkä Sari, Kivioja naurahtaa.

Virkamiehenä Kivioja toimi 15 vuotta kainuulaisen luomutuotannon parissa ja tuli tutuksi monille maakunnan luomutuottajille. Kauppiaana hän tahtoo tuoda luomutuotteita mahdollisimman paljon asiakkaidensa saataville.

– Haluamme, että tuottajat rohkeasti tarjoaisivat tuotteitaan. Ei ole pakko olla edes luomua, paikallisuus riittää. Paikallisia tuotteita kauppoihin kaivataan ja niitä myös asiakkaiden puolelta kysytään, Kivioja toteaa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme