Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Radio Vaasasta tulee osa HSS Mediaa

Taloudellisista vaikeuksista kärsinyt Radio Vaasa saa nyt vankemmat hartiat HSS Mediasta, joka astuu paikallisradiomaailmaan.

Radio Vaasan omistaja Anssi Marttinen ja HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg.
Radio Vaasan omistaja Anssi Marttinen ja HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg. Kuva: Mikael Nybacka
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

HSS Media ostaa Radio Vaasan radiotoiminnan. Muun muassa Vasabladetia julkaiseva HSS Media laajentaa siis nyt paikallisradiotoimintaan. Yhtiö näkee radion kasvavana alana, vaikka Radio Vaasa on taistellut taloudellisten haasteiden kanssa.

HSS median mukaan radiotoiminta jatkuu ainakin aluksi Radio Vaasassa entiseen tapaan, mutta pidemmällä ajalla sitä on tarkoitus kehittää.

HSS Media osti viime syksynä myös markkinointitoimiston.

– Sitä ylellisyyttä, että voisimme pysähtyä paikoillemme, meillä ei ole. HSS Media on muuttunut lyhyessä ajassa puhtaasta lehtitalosta moderniksi mediayhtiöksi. Kehitystyö tehdään ensi kädessä asiakkaiden hyväksi mutta myös toiminnan turvaamiseksi kokonaisuutena, sanoo HSS Median toimitusjohtaja Niklas Nyberg.

Radio Vaasa on kaksikielinen paikallisradio, joka kuuluu Vaasan seudulla ja Pohjanmaalla. Se on yksi harvoista jäljellä olevista alkuperäisistä paikallisradioista, jonka toiminta alkoi vuonna 1985. Anssi Marttinen on vuodesta 2014 ollut Radio Vaasan ainoa omistaja.

Kun paikallisradiot aloittivat Suomessa 1985, Vaasa sai kaksi kokeilulupaa. Toinen niistä tuli silloin Ab Vasabladetille, mutta se vetäytyi hankkeesta ennen aloitusta.

Suosittelemme sinulle