Hyppää sisältöön

Perussuomalaiset nuoret hakeutui konkurssiin – Puheenjohtaja: "Yhdistys pitää kokouksen, jossa se lakkauttaa itsensä"

Perussuomalaiset on perustanut uuden nuorisojärjestön PS-nuorten tilalle.

PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ja varapuheenjohtaja Auri Saarelainen.
PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ja varapuheenjohtaja Auri Saarelainen. Kuva: Miika Varila / Yle
Mikko Leppänen

Perussuomalaisten entinen nuoriso- ja opiskelijajärjestö PS-nuoret on jättänyt konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

PS-nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen kertoo puhelimitse Ylelle, että järjestö päätyi hakeutumaan konkurssiin, koska yhdistys ajetaan alas. Hän ei osaa sanoa, milloin asiaa käsitellään käräjäoikeudessa.

– Käytännössä selvitetään, mikä on yhdistyksen tilanne taloudellisesti. Sitten ajamme tämän järjestön konkurssiin ja hoidamme yhdistyksen varallisuuteen liittyvät asiat tätä kautta, Kinnunen sanoo.

Kinnunen kertoo, että sitten kun koronarajoitukset sallivat, yhdistys pitää kokouksen, jossa se lakkauttaa itsensä.

Perussuomalaiset katkaisivat maaliskuun alussa välit nuorisojärjestöönsä, koska PS-nuorissa olivat käyttäneet valtaa niin sanotut etnonationalistit. Viimeisin kiista syntyi, kun PS-nuorten varapuheenjohtajana toiminut Toni Jalonen julistautui fasistiksi helmikuussa.

Emopuolue perusti PS-nuorten tilalle uuden nuorisojärjestön nimeltä Perussuomalainen nuoriso. Asseri Kinnunen on uuden järjestön varapuheenjohtaja.

Avustusrahojen kohtalo auki

PS-nuoria voi odottaa kymmenien tuhansien eurojen takaisinperintä. Opetus- ja kulttuuriministeriö perui jo viime vuonna järjestön 115 000 euron avustuksen nuorisolain rikkomisen takia.

Ministeriö ei ole saanut perityksi takaisin puolta rahasta eli 57 500 euroa. Se ehdittiin maksaa PS-nuorille, jotka kuitenkin valittivat avustuksen perumisesta hallinto-oikeuteen.

Syynä avustusten perumiseen oli PS-nuorten Twitter-tilillä julkaistu kuva ja saateteksti. Tummaihoisesta perhettä esittävän kuvan saatteeksi oli kirjoitettu kehotus äänestää perussuomalaisia EU-vaaleissa, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Twiitin oli laatinut Toni Jalonen.

Lisää aiheesta:

Perussuomalaisten kapinaan ryhtynyt nuorisojärjestö yritetään ajaa alas – Yhdistystä uhkaa kymmenien tuhansien eurojen takaisinperintä

Perussuomalaiset perustaa uuden nuorisojärjestön – Halla-aho: "Emme halua tähän puolueeseen mitään rotuoppeja tai kallonmittausta"

Suosittelemme sinulle