Hyppää sisältöön

Vanhuksia huijanneelle naiskaksikolle vankeutta – huijarit vasta vapautuneet edellisistä tuomioistaan

Käräjäoikeus kovensi rangaistuksia, koska kaksikko oli syyllistynyt aiemmin samankaltaisiin rikoksiin.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus, Oikeustalo-rakennus Lahdessa.
Naiset tekivät huijauksia etenkin Päijät-Hämeessä. Uhreja oli Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Lahdessa, Padasjoella ja Sysmässä. Kuva: Emilia Malin / Yle
Tapio Enlund

Kaksi naista on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin useista vanhuksiin kohdistuneista huijauksista.

Kaksikon rötöslistalla oli kymmeniä huijauksia Päijät-Hämeessä ja muualla maassa. Koululaisiksi tekeytyneiden naisten onnistui vedättää ikäihmisiltä yhteensä kymmenien tuhansien eurojen edestä rahaa, tavaroita ja arvoesineitä.

Toinen naisista tuomittiin yhden vuoden 8 kuukauden vankeuteen ja toinen sai vuoden ja 5 kuukauden vankeustuomion. Tuomiot tulivat varkauksista, petoksista, maksuvälinepetoksista ja yhdestä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Rangaistuksen koventamisperusteeksi käräjäoikeus katsoi sen, että tuomitut olivat syyllistyneet aiemmin samankaltaisiin rikoksiin. Osan huijauksista toinen tuomituista oli tehnyt ehdonalaisen koeajalla vapauduttuaan aikaisemmin saamastaan vankeusrangaistuksista. Myös toinen huijareista oli vapautunut vastikään vankilasta omaisuusrikoksista saamastaan tuomiosta.

Oikeus katsoi pidemmän tuomion saaneen naisen syylliseksi 42 rikokseen ja lyhyemmän tuomion saaneen runsaaseen 32 rikokseen. Teot tapahtuivat toukokuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana.

Suosittelemme sinulle