Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Millaista on, kun ammattilaisurheilijoilta menee ammatti ja kannattajat menettävät urheilun tuoman viihteen?

Tarvitaanko urheilu-uutisia mihinkään pandemian aikana? Aiheesta keskusteltiin Takaisin Pasilaan -podcastissa.

toimittajat Toivo Haimi ja Marjukka Mattila
Takaisin Pasilaan -podcastissa ei olla ryppyotsaisia. Juontajat Toivo Haimi ja Marjukka Mattila haluavat tehdä ohjelmasta keskustelevan. Kuva: Jyrki Valkama / Yle
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Urheilukesästä 2020 tuli pannukakku, kun kaikki urheilun suurkilpailut siirrettiin tai peruttiin kokonaan koronaviruspandemian takia. Tarvitaanko urheilu-uutisia mihinkään pandemian aikana? Takaisin Pasilaan -podcastissa Toivo Haimin ja Marjukka Mattilan kanssa aiheesta keskustelivat urheilutoimittaja Riku Salminen ja jalkapalloilija Riku Riski.

Kuuntele koko podcast tämän linkin kautta (Areena).

Salmisen kertoo, että urheilussa tehdään taustoittavia uutisia, kun tulosurheilua ei ole.

– Nyt tähän on herätty, että urheilu-uutisiin noin ylipäätään kuuluu paljon muutakin kuin tulokset. Se on juuri sitä ilmiöiden selitystä, tarinoiden kertomista ja syy- ja seuraussuhteiden avaamista, Salminen sanoi.

HJK-hyökkääjä Riski on helpottunut siitä, että hän päässyt näkemään joukkuetovereita, kun rajoitteita on lievennetty.

– Olen pelannut niin kauan, että olen tottunut siihen, että kun aamulla menee treeneihin, niin siellä on pukukoppi täynnä joukkuetovereita. Totta kai se on vähän ihmeellistä, että se harjoittelu on ollutkin erilaista. Nyt kun harjoitusryhmät on vähän kasvaneet, niin onhan se kiva, että näkee vähän pelaajia ja pystyy vaihtamaan kuulumisia, Riski kertoi.

Lue myös:

Pasi Peltola valittiin vuoden urheilutoimittajaksi

Suosittelemme