Hyppää sisältöön

Karjalan kielen seura: Ei salattavaa rahoituskuvioihin liittyen

Opetus- ja kulttuuriministeriö tutkii Karjalan kielen seuran taloudenpitoa.

Arkkipiispa Leo
Karjalan kielen seuran puheenjohtajana toimii ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Helmi Nykänen

Karjalan kielen seuran mukaan sillä ei ole salattavaa sen saamaan rahoitukseen liittyen. Seura kertoo asiasta tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Itä-Suomen yliopisto ohjasi opetusministeriöltä vuosittain saamastaan rahoituksesta satoja tuhansia euroja ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon vetämälle Karjalan kielen seuralle vuosina 2013–2016.

Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen mukaan asiat on hoidettu muodollisesti kuten on sovittu.

Myös Karjalan kielen seura kertoo yliopiston rehtorin kommentteihin tukeutuen, että yliopiston aiemman rehtorin ja seuran välillä 2010-luvun alkupuolella tehty sopimus on toteutettu, tuen käytöstä on raportoitu yliopistolle ja raportointi on hyväksytty.

Seura kertoo tiedotteessaan, että sen puheenjohtaja arkkipiispa Leo keskusteli aiheesta maanantaina opetusministeriön kansliapäällikön ja Itä-Suomen yliopiston rehtorin kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on käynnissä tutkinta talousvaikeuksissa olevan Karjalan kielen seuran taloudenpidosta. Tarkastus koskee seuran saamia valtionavustuksia, jotka on myönnetty yliopiston kanavoiman rahoituksen jälkeen vuosina 2017–2019.

– Ministeriön tekemä tutkinta seuran karjalan kieleen kohdistuvasta elvytystoiminnasta on kesken, eikä sen tuloksesta vielä tiedetä, seura toteaa tiedotteessaan.

Seura kertoo tekevänsä työtä taloudellisen tilanteensa kohentamiseksi.

Karjalan kielen seuran rahoituskuvioista kertoi sunnuntaina tutkivan journalismin verkkojulkaisu Long Play (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Itä-Suomen yliopisto ohjasi valtionavustuksiaan Karjalan kielen seuralle useiden vuosien ajan – Rehtori: rahoitus hoidettiin asianmukaisesti

Long Play: Arkkipiispa Leon perustama Karjalan kielen seura on saanut rahoitusta alun perin Itä-Suomen yliopistolle myönnetystä valtion rahoituksesta

Suosittelemme sinulle