Hyppää sisältöön

Twitter puuttui ensimmäistä kertaa Trumpin tviitteihin – presidentin mukaan yhtiö sekaantuu vaaleihin

Trump väitti viesteissään, että postitse lähetettävät äänestysliput johtavat vaalituloksen manipulointiin.

Twitter on joutunut lukuisia kertoja arvostelun kohteeksi. Kuva: Twitter

Yhteisöpalvelu Twitter on lisännyt ensimmäistä kertaa presidentti Donald Trumpin julkaisemiin tviitteihin merkinnän, jossa viestien sisältöjen kerrotaan olevan perättömiä.

Kyseisiin tviitteihin on nyt ilmestynyt sininen linkki, joka kehottaa lukijoita tarkistamaan faktat (siirryt toiseen palveluun) Trumpin esittämistä väitteistä.

Merkintä koskee kahta tviittiä, joissa Trump väittää postitettavien äänetyslippujen johtavan petolliseen lopputulokseen vaaleissa. Lukuisten tutkimusten mukaan huijaus on kuitenkin äärimmäisen harvinaista kirjeäänestyksessä.

Yhtiö vahvistaa, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun faktantarkistuslinkki on lisätty presidentin tviittiin.

Trump reagoi Twitterin toimiin julkaisemalla yhtiön alustalla viestejä, joissa hän väittää yhtiön sekaantuvan marraskuun presidentinvaaleihin.

– Twitter yrittää tukahduttaa täysin sananvapauden, ja presidenttinä en aio sallia tätä, presidentti kirjoitti.

Twitterin mukaan se tulee jatkossa puuttumaan myös muun muassa koronavirusta koskeviin harhaanjohtaviin ja toteen näyttämättömiin viesteihin faktantarkistuslinkillä.

Twitter on joutunut lukuisia kertoja arvostelun kohteeksi, koska se ei puutu Trumpin tai muiden poliittisten johtajien levittämiin harhaanjohtaviin tai valheellisin viesteihin.

Lue lisää:

WHO keskeytti Trumpin mainostaman hydroksiklorokiinin kokeilemisen koronapotilaisiin – Tutkimus viittasi pahoihin sivuvaikutuksiin

Melania Trump valistaa maskeista, kun presidentti napsii malarialääkettä – Valkoisen talon isäntäpari eri linjoilla koronaviruksesta

Keskustelu on auki torstaihin kello 23.00:een asti.

Suosittelemme sinulle