Hyppää sisältöön

Riihimäen seudun joukkoliikenne osaksi Hämeenlinnan Waltti-lippujärjestelmää?

Liittyminen sujuvoittaisi kaupunkien välistä joukkoliikennettä ja alentaisi muiden järjestelmään kuuluvien kuntien kustannuksia.

waltti kortti
Hämeenlinnan seudulla Waltti-kortilla on matkustettu vuodesta 2016 lähtien. Kuva: Yle
Ville Tiirikainen

Riihimäki selvittää mahdollisuutta liittyä osaksi Hämeenlinnan joukkoliikenteen Waltti-lippujärjestelmää. Riihimäen liittyminen Hämeenlinnan Waltti-järjestelmään mahdollistaisi jatkossa sujuvamman linja-autoliikenteen Hämeenlinnan ja Riihimäen välillä.

Liittyminen myös alentaisi Waltti-järjestelmään kuuluvien Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kustannuksia. Muun muassa Hämeenlinnan kustannukset alenisivat noin 40 000 eurolla vuodessa.

Riihimäki lähetti asiasta Hämeenlinnan kaupungille tarjouspyynnön helmikuussa. Nyt Hämeenlinna on laatinut selvityksen ja tarjouksen Hämeenlinnan Waltti-järjestelmään liittymisestä.

Riihimäen mahdollinen liittyminen osaksi Hämeenlinnan Waltti lippu-, maksu- ja informaatiojärjestelmää maksaisi sille kiinteinä kustannuksina 39 500 euroa vuodessa. Lisäksi Riihimäelle muodostuisi järjestelmän käytöstä muita kustannuksia noin tuhat euroa kuukaudessa.

Suosittelemme sinulle