Hyppää sisältöön

Pikkukakkonen ja Sanni juhlivat kesän alkua koululaisten kanssa Ylellä

Päivä alkaa Pikku Kakkosen kevätjuhlalla ja päättyy iltamyöhään virtuaaliseen YleXPoppiin.

Pikku Kakkosen kevätjuhla
Pikku Kakkosen kevätjuhlassa esiintyy Nalle eli Karoliina Vanne. Kuva: Yle
Miia Gustafsson

Poikkeusolojen takia suuret kevät- ja valmistujaisjuhlat jäävät tänä vuonna väliin.

Suosituksen mukaan oppilaitokset voivat järjestää valmistujaisjuhlan etäyhteyksien avulla, ja todistukset toimitetaan postitse. Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien ensisijainen, siirretty ajankohta on perjantaina 28. tai lauantaina 29. elokuuta.

Oppilaitokset saavat kuitenkin edelleen itse päättää, milloin juhlat järjestetään.

Yhdessä voi silti juhlia kotisohvalta Ylen ohjelmien kanssa. Yhteisöllistä kevään juhlintaa on luvassa kaiken ikäisille.

Aamu alkaa Pikku Kakkosen kevätjuhlalla, jonka parissa perheen pienimmät voivat iloita kesän alkamista. Kello 10 alkavan puolituntisen aikana lauletaan yhdessä ja katsellaan samalla yleisön lähettämiä lauluvideoita.

– Meillä on kaikilla takana aika outo ja rankkakin kevät, joten nyt on syytä kokoontua yhteen ja juhlia. Kutsuimme katsojat mukaan tekemään tätä ohjelmaa, sillä perinteisiä kevätjuhlia ei monella nyt ole, ohjelman tuottaja Elli Murtonen kertoo.

Pikku Kakkosen kevätjuhla ajoitettiin viikonloppuaamuun, jotta koko perhe voisi yhdessä asettua katsomaan ohjelmaa. Facebookin välityksellä voi jakaa omia ajatuksiaan kevätjuhlista ja kesästä.

– Olemme samassa juhlassa mukana, vaikka ei samassa salissa ollakaan.

Kevätjuhla huipentuu Pikku Kakkosen muutaman vuoden takaiseen Kesäbiisiin. Yleisö on saanut lähettää omia esityksiään tutusta kappaleesta.

– Videoita tuli huikea määrä, yli 330. Olemme niistä koostaneet yhteislaulupotpurin. Niissä päästään mukaan suomalaisten arkeen ja kesän odotukseen.

Millainen on Ellinooran juhlapuhe?

Vanhemmille koulunsa päättäjille ja ammattiin valmistuville on luvassa juhlahumua kello 15 alkavassa Yle Olohuoneessa. Päättäjäistunnelmiin pääsee, kun muun muassa Mikael Gabriel, Ellinoora ja Olavi Uusivirta pitävät puheet valmistuville.

Olavi Uusivirta
Olavi Uusivirta esiintyy sekä Olohuoneessa että YleXPopissa. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Ohjelman aikana vieraillaan virtuaalisesti ylioppilasjuhlissa ja kilistellään maljoja.

Studiossa musiikista vastaa Teflon Brothers.

Juhlapäivän päättää Sanni

Kun Yle Olohuone loppuu, alkaa YleXPop. Tänä vuonna ilmaiskonsertin piti olla Jyväskylässä, mutta nyt tapahtuma järjestetään virtuaalisesti.

– Artistit, joiden piti esiintyä Jyväskylässä lähtivät heti innolla mukaan tähän virtuaalikeikkaan, kertoo YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

Joka vuosi tuhansia nuoria yhteen koonnut konsertti on venytetty poikkeusoloissa yli kuusi tuntia kestäväksi konsertti maratoniksi.

– Olemme satsanneet kuvauksen visuaalisuuteen. Nyt kun yleisöä ei ole paikalla, kamerat pääsevät helpommin kuvaamaan esiintyjiä.

Tuure Boelius
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Virtuaalisen tapahtuman aloittaa kello 16 Behm. Kaikkiaan mukana on seitsemän artistia, muun muassa Gettomasa, Olavi Uusivirta ja Tuure Boelius. Illan päättää kello 22 alkava Sannin konsertti.

Sanni Hartwall Arena -keikallaan.
Sannin keikka päättää juhlapäivän. Kuva: Juuli Aschan, YleX

YleXPopin juontavat Viki ja Köpi sekä TheManninen. Yleisö pääsee osallistumaan konserttiin Areenan, chatin ja eri somekanavien kautta.

Lue myös:

Katso: Sinfoniaorkesteri yllätti valmistuvat musiikkivideolla, jota äänitettiin koronan takia kahdeksan kertaa

Osa ylioppilaista saa lakkinsa koulussa toukokuun lopussa – valtaosalle todistus tulee kuitenkin postissa ja juhlat aikaisintaan elokuussa

Helsingin lukioiden ylioppilasjuhlat siirtyvät elokuun loppuun

Ylioppilasjuhlia ja valmistujaisia siirretään tai vietetään etänä – epävarmuudessa korkeakouluun hakeva abi: "Mikään ei enää hetkauta"

Suosittelemme sinulle