Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ricciardo myönsi neuvotelleensa Ferrarin kanssa ennen kuin teki sopimuksen McLarenille

Ricciardon mukaan Sainz on sopiva kuljettaja Ferrarille.

Renault-kuskit Esteban Ocon ja Daniel Ricciardo Australiassa kauden avaus gp:n alla. Kisa kuitenkin peruttiin koronaviruksen vuoksi.
Renault-kuskit Esteban Ocon (vas.) ja Daniel Ricciardo Australiassa kauden avaus gp:n alla. Kisa kuitenkin peruttiin koronaviruksen vuoksi. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Australialainen F1-kuljettaja Daniel Ricciardo kertoi torstaina, että hän keskusteli vähän aikaa sitten Ferrarille siirtymisestä. Pari viikkoa sitten Ricciardon kerrottiin jättävän Renault tämän kauden jälkeen ja siirtyvän McLarenille monivuotisella sopimuksella.

Carlos Sainz ottaa nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin paikan Ferrarilla, joten Ricciardon unelma formula ykkösten kuuluisimpaan talliin siirtymisestä jäi vielä odottamaan.

– Olemme keskustelleet jo muutama vuosi sitten ja jatkaneet viime aikoihin saakka, Ricciardo kertoi CNN:lle suhteestaan italialaistalli Ferrariin.

– Niinpä en kiellä sitä, mutta se ei koskaan toteutunut, Ricciardo jatkoi.

Ricciardon mukaan Sainz on sopiva kuljettaja Ferrarille.

– En katso asiaa siten, että 'miksi en minä'. Katson vain sitä, että Carloksen vuosi 2019 oli erittäin vahva. Hän on kuuma tällä hetkellä, ja veikkaan, että hän sopii hyvin siihen tilanteeseen, missä he ovat, Ricciardo ruoti kuljettajamarkkinoita.

Ricciardo ajoi viisi kautta Red Bullilla, kunnes siirtyi viime kaudeksi Renaultille. Australialaisen kausi oli heikko, kun hän ei päässyt kertaakaan palkintokorokkeelle. Ricciardo jäi MM-sarjassa yhdeksänneksi, mikä on hänen heikoin sijoituksensa sitten Toro Rossolla ajetun kauden 2013.

Renault ylsi valmistajien MM-sarjassa viidenneksi ja hävisi 54 pisteellä McLarenille.

Lue myös:

F1-sarja on keskellä historiallista myllerrystä, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä – asiantuntija avaa, miksi sarjan tulevaisuus on uhattuna

Autosport: F1-kausi alkaa Spielbergin, Budapestin ja Silverstonen kilpailuilla

Kansainvälinen autoliitto vahvisti F1-tallien ensi vuoden budjettikaton – laskua lähes 30 miljoonaa euroa

Suosittelemme