Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Reisivamman vuoksi sivussa ollut Fredrik Jensen toivoo pääsevänsä pian tositoimiin – suomalaispelaaja kertoo korona-ajasta Bundesliigassa: "Koomista ja outoa"

Bundesliiga-seura Augsburgin suomalaispelaaja Fredrik Jensenin takareisi alkoi vihoitella pelitauolla, mutta nyt hän pystyy jo harjoittelemaan.

Fredrik Jensen Augsburg
Fredrik Jensen toivoo olevansa valmis pelikentille ensi viikonloppuna. Kuva: Getty Images
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksan jalkapallon pääsarja Bundesliiga on ollut käynnissä pian kaksi viikkoa, mutta sarjassa pelaavan Augsburgin suomalaisvahvistus Fredrik Jensen on uupunut joukkueen kokoonpanosta. Jensen kertoi tähän syyn Yle Sportenille: hänellä on ollut ongelmia takareitensä kanssa.

Reisi alkoi vihoitella sarjan ollessa koronavirustilanteen vuoksi pelitauolla, mutta on nyt Jensenin mukaan kunnossa. Suomalaishyökkääjä on päässyt harjoittelemaan normaalisti ja toivoo olevansa valmis pelaamaan kotiottelussa Kölniä vastaan ensi sunnuntaina 7. kesäkuuta.

Augsburg pelasi viime sunnuntaina ja tämän viikon keskiviikkona, joten joukkue on harjoitellut tällä viikolla kevyesti. Lauantaina Augsburg kohtaa vieraissa Hertha Berlinin, mutta Jensenillä ei ole vielä tarpeeksi harjoittelua alla, jotta voisi olla jo mukana. Jensenin pelitauko on ollut pitkä.

– En ole saanut vielä harjoituksia, joita tarvitsen ollakseni valmis. Ensi viikolla harjoituksissa on aikaa treenata lähikontakteja, spurtteja ja pienpelejä, kertoo Jensen.

Uusi valmentaja joutui jäämään ensimmäisestä pelistä pois

Poikkeusajoista huolimatta Augsburg tuuletti valmennustaan. Martin Schmidt sai väistyä ja uudeksi päävalmentajaksi valitiin Heiko Herrlich. Herrlichin alku joukkueen peräsimessä ei ollut helpoin, ja meni peräti kaksi kuukautta ennen kuin hän pääsi joukkueensa kanssa tositoimiin.

Päävalmentajalle pääsi käymään heti alkajaisiksi myös pieni kommellus. Kun Bundesliiga-joukkueet olivat eristäytyneet ennen kauden jatkumista viikoksi hotelliin, kävi Herrlich hammastahnaostoksilla ja joutui jäämään ensimmäisestä pelistä sivuun.

– Olimme kaikki hieman yllättyneitä, mutta hän pyyteli anteeksi ja pääsi takaisin, kun oli tehnyt kaksi negatiivista koronavirustestiä, Jensen kertoo.

Jensenin mukaan joukkueenjäseniä testataan usein koronaviruksen varalta, ja harjoituskeskukseen mennessä mitataan aina lämpö. Poikkeusjärjestelyt eivät suomalaispelaajaa haittaa ja hän on ollut iloinen, kun jalkapalloarki on alkanut taas pyöriä.

– On todella kivaa, että jalkapallo on taas normaali osa arkea, Jensen toteaa.

Tyhjästä stadionista jotain hyötyäkin

Jensen ei ole päässyt vielä itse aistimaan poikkeusolojen pelitunnelmaa. Stadionille pääsevät vain pelin onnistumisen kannalta välttämättömät henkilöt. Joukkuetoverit ovat kuitenkin kertoneet kokemuksiaan tyhjällä stadionilla pelaamisesta.

– Kaikkien mielestä se on koomista ja outoa. Mutta se on kaikille sama, joten on turha valittaa, Jensen toteaa.

Jotain hyötyäkin on tyhjästä stadionista joukkuetovereiden mukaan ollut.

– Kaikki ovat tottuneet siihen, etteivät kuule toisiaan, tuomareita tai valmentajia. Nyt kaikki kuulevat aivan kaiken. Sillä tavalla se on jopa helpompaa, Jensen sanoo.

Tauon jälkeen ja uuden valmentajan alaisuudessa Augsburg on poiminut neljä pistettä kolmessa ottelussa. Joukkue on sarjataulukossa sijalla 12, kun jäljellä on vielä kuusi ottelukierrosta.

Pian kaksi vuotta Saksassa pelannut Jensen toivoisi saavansa pelata ensi kauden terveenä. Jatkosta Augsburgissa hän keskustelee kauden päätyttyä. Ehjää ja pelirikasta kautta hän toivoo myös ensi kesän EM-kisojen vuoksi.

– Olisi tärkeää päästä pelaamaan 30 ottelun kausi, ja parasta olisi saada pelata se Augsburgin riveissä. Jos se ei ole mahdollista, laina on mahdollisuus, mutta ongelma tulevaisuuden kannalta.

– Haluan olla valmis siihen, että voin saada paikan EM-joukkueessa ensi kesänä.

Lue myös:

Joel Pohjanpalo iski jälleen – HSV:n suomalaishyökkääjä puski 1–0-osuman tärkeässä ottelussa

Suosittelemme sinulle