Hyppää sisältöön

Nyt pääsee terassille ja uimaan – koronarajoituksia höllennetään tänään

Museot avaavat oviaan tänään maanantaina ja huomenna tiistaina.

 Kumpulan maauimala / Helsinki 30.05.2020
Kumpulan maauimala 30.5.2020. Kuva: Jouni immonen / Yle
Ulla Malminen

Tänään maanantaina lievennetään joitakin koronan aiheuttamia rajoituksia.

Helsingissä Kumpulan ja Stadionin maauimalat aloittavat kesäkauden, mutta sisään otetaan vain viisisataa ihmistä kerrallaan. Allas Sea Pool myy enintään kolmekymmentä lippua puolen tunnin aikana. Lipun voimassaoloaika on 2,5 tuntia.

Helsingin kaupungin Pirkkolan uimahalli aukeaa tänään. Sisällä saa olla 150 ihmistä kerrallaan. Lukuun sisältyy henkilökunta. Itäkeskuksen uimahalli avataan 8. kesäkuuta. Sisäänpääsy rajataan kahteensataan henkilöön.

Urheiluhalit Oy avaa tänään Töölön ja Vuosaaren uimahallit. Malmin halli avataan 3.6. ja Kontula 8.6.

Myös ravintolat saavat avata sisätilansa maanataina liki kahden kuukauden tauon jälkeen. Hallitus on edellyttänyt, että asiakaspaikkoja täytyy sisällä rajoittaa puoleen normaalista. Asiakaspaikkojen rajaaminen ei koske terasseja.

Kirjastot ovat saaneet olla auki jo kolmisen viikkoa, mutta nyt vapautta on luvassa lisää. Sisään saa jälleen jäädä lukemaan, opiskelemaan ja käyttämään tietokonetta. Helsingissä myös kirjastoautot kiertävät poikkeukselliseti koko kesän.

Suuret museot, kuten Kiasma, HAM ja Ateneum aukeavat huomenna tiistaina. Kävijämäärien rajoitukset eivät koske jatkuvaluonteista toimintaa, kuten museoita.

Osa museoista, esimerkiksi Amos Rex ja Desingmuseo, ovat kuitenkin auki jo tänään maanantaina.

Huvipuistot valmistautuvat avaamaan ovensa vasta kesäkuun toisella viikolla. Linnanmäki aukeaa 12. kesäkuuta.

Tästä jutusta löydät lisätietoja rajoitusten avaamisesta.

Juttua on muokattu 1.6. klo 14.05. Ingressiin on lisätty, että osaan museoista pääsee jo maanantaina. Jutun loppuun on lisätty kappale, että Osa museoista, esimerkiksi Amos Rex ja Desingmuseo, ovat auki jo maanantaina.

Suosittelemme sinulle