Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Superpesis Oy:n alasajo pienensi rajusti Pesäpalloliiton tilinpäätöksen ylijäämää – "Onneksi teimme sen tuolloin emmekä nyt, koska nyt olisimme lirissä"

Pesäpalloliiton puheenjohtaja kiittelee ratkaisun oikea-aikaisuutta.

Pesäpallo, kuvituskuva
Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Pesäpalloliitto julkaisi maanantaina vuoden 2019 tilinpäätöksensä, joka oli ylijäämäinen 18 877,76 euroa. Pudotus edelliseen vuoteen verrattuna oli raju, kun vuonna 2018 ylijäämää kertyi peräti 250 666,56 euroa.

Pesäpalloliiton puheenjohtajan Ossi Savolaisen mukaan iso ero johtuu Superpesis Oy:n taannoisesta alasajosta.

– Se oli täysin suunniteltu ja harkittu teko. Kaikilla Superpesiksen joukkueilla oli osake, jotka sitten Pesäpalloliitto lunasti, Savolainen kertoi STT:lle puhelimitse.

– Onneksi teimme sen tuolloin emmekä nyt, koska nyt olisimme lirissä, Savolainen viittasi koronavirukseen, joka on runnellut rajusti urheiluseuroja ja lajiliittoja.

Savolainen myöntää, että aikakausi on ankara pesäpallolle. Miesten ja naisten Superpesiksien piti käynnistyä täydellä teholla toukokuun alkupuolella, mutta nyt naiset pääsevät tositoimiin vasta kesäkuussa ja miehet heinäkuussa. Perinteinen Itä-Länsi-tapahtuma ja useita pesäpalloleirejä piti perua.

– Tulopuolella puhutaan noin 0,8 miljoonan euron menetyksestä, Savolainen avasi Pesäpalloliiton jo tähän mennessä kokemia vahinkoja.

Päivitetty klo 13.00: Täydennetty kauttaaltaan mm. Ossi Savolaisen kommenteilla.

Lue myös:

Pesäpalloliitto julkaisi miesten ja naisten Superpesiksen otteluohjelmat

Kaikki miesten Superpesis-seurat leikkaavat palkkoja myös pelikauden ajalta − muutamat pelaajat pohtivat osallistumistaan

Koronaviruspandemia myllersi Superpesiksen sarjajärjestelmän, josta ei yksikään putoa, mutta kaikkia joukkueita ei välttämättä kohdata – seuroilta löytyy kiitosta ja ymmärrystä

Suosittelemme sinulle