Hyppää sisältöön

Vihreiden Touko Aalto hakee eroa Jyväskylän kaupunginhallituksesta, taustalla uusi työ Apteekkariliitossa

Aalto asuu jatkossakin Jyväskylässä ja hän jatkaa kaupunginvaltuuston jäsenenä.

Touko Aalto
Touko Aalto aloittaa elokuussa Apteekkariliiton päälobbarina. Arkistokuva. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Antti Seppälä

Vihreiden valtuutettu Touko Aalto on jättänyt eronpyynnön Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsenyydestä. Aallon mukaan syynä on hänen elokuussa alkava uusi työnsä Apteekkariliiton yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.

– En tahdo tehdä mitään niin sanotusti vasemmalla kädellä, ja uusi työni vaatii paljon perehtymistä ja matkustamista. Tahdon varmistaa, että kaupunginhallituksen työ ei häiriydy, Aalto sanoo.

Aalto jatkaa Jyväskylän valtuustossa.

– Olen jyväskyläläinen, ja jyväskyläläisenä pysyn. Kahdeksan eduskuntavuoteni aikana olen oppinut työskentelemään käytännössä kaksoiskuntalaisena.

Veri vetää edelleen politiikkaan

Aalto on omien sanojensa mukaan elänyt viimeiset 12 vuotta vaalisykleissä.

– En nähnyt elämässäni kuin politiikan, ja siinä meni työ, terveys ja parisuhteet. Kaikki elämässä ei voi olla vain politiikkaa, vaan oma elämä pitää olla kunnossa: on terve, on ihmissuhteita, ja on vähän taloudellistakin turvaa, hän sanoo.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat vuonna 2023. Onko Touko Aallolla silloin ehdokasnumero?

– Aika näyttää, ei pidä suunnitella liian pitkälle. Kiinnostusta ja halua on, mutta siihen kytkeytyy vahvasti poliittinen kulttuuri. Korona on vakavoittanut politiikkaa ja nostanut esiin suuria teemoja. Se vetoaa. Mutta jos palataan takaisin pintajulkisuuden hakemiseen ja politisoimaan sitä, mitä kukin leivälleen laittaa, se vähentää motivaatiota.

Suosittelemme sinulle