Hyppää sisältöön

Rottaongelmaa ei ole vieläkään selätetty Pietarsaaressa: nyt havaintoja saatu Skatan lisäksi kahdesta kaupunginosasta

Pitkään jatkunut torjuntaoperaatio jatkuu ja viemäreihin asennetut sähköansat pidetään paikallaan vuoden loppuun.

Kaksi rottaa
Sähköansat saavat olla Pietarsaaren Skata viemäreissä vielä tämän vuoden. Kuva: Pat Morris / AOP
Iina Kluukeri

Pietarsaaren vanhan puutalokaupunginosan rottaongelma jatkuu. Havaintoja jyrsijöistä on tehty jälleen tänä keväänä Skatan talojen pihoilla, mutta myös kahdesta muuta kaupunginosasta.

Kaupunki on käynyt rottasotaa puolitoista vuotta viemäriansoilla ja vielä viime marraskuussa tilanne vaikutti olevan hallinnassa.

Pietarsaaren vt. tekninen johtaja Harri Kotimäki kehottaa asukkaita nyt hoitamaan rottatorjunnan ainakin aluksi itse. Jos keinot eivät tepsi, voi ottaa yhteyttä tuholaistorjuntaan.

Jyrsijät viihtyvät viemäreissä ja pihoillakin niin kauan kuin siellä on ruokaa.

– Ruuanjätteitä ei kannata pöntöstä huuhtoa alas, muistuttaa Kotimäki.

Skatan viemäreihin on tapettu puolessa toista vuodessa yli 400 rottaa. Ansat on päätetty pitää viemäreissä vielä tämän vuoden.

Rottapopulaatiota on saatu kuitenkin selvästi karsittua. Ansoihin oli jäänyt toistakymmentä rottaa tämän vuoden helmikuun tilaston mukaan, kun taas viime vuonna määrä oli reippaasti isompi.

Viemäriverkoston saneeraus tulossa

Rottaongelma havaittiin historiallisessa puukaupunginosa Skatassa joulukuussa 2018, kun päiväkodin alapohjasta löytyi jyrsijän pesä.

Torjuntafirman arvion mukaan syynä on sekä alueella aikanaan ollut elintarviketeollisuus että asukkaiden oma toiminta.

Skatassa viemäri- ja hulevedet kulkevat samassa putkessa, joten rotat pääsevät helposti kaduilta viemäreihin. Skatan verkosto on suunnitelmissa saneerata pian.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Österbottens Tindning. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Rottien määrä Pietarsaaren viemäreissä yllätti asiantuntijan – rottasota jatkuu vielä kuukausia: "En ole vastaavaan törmännyt"

Suosittelemme sinulle