Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kaikkea ei olekaan peruttu: Helsingin Suvilahdessa käynnistyy kokonainen kesätapahtumien sarja, jossa on livemusiikkia ja ulkoilmaelokuvia

Lavalla nähdään muun muassa Evelina, Olavi Uusivirta Duo sekä Maustetytöt.

Flow Festarin tapahtumapaikka Suvilahti
Helsingin Suvilahti tunnetaan esimerkiksi kaupunkifestivaali Flow'n tapahtumapaikkana. Kuva: Matti Myller / Yle
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Muun muassa Flow Festivalista tunnetulla Suvilahden isolla energiakentällä Helsingissä kuullaan sittenkin livemusiikkia kuluvana kesänä – ja jo ensi viikosta lähtien.

Tapahtuma-alan yritys Live Nation Finland kertoo nimittäin aloittavansa alueella Suvilahti Summer -nimellä kulkevan tapahtumasarjan. Luvassa on esimerkiksi konsertteja, karaokea sekä elokuvanäytöksiä, valottaa yhtiön kaupallinen johtaja Anu Kauppi.

Myös ruoka ja juoma ovat brunssi- ja piknik-paketteineen keskeinen osa kokonaisuutta. Tapahtumasarja starttaa viikon kuluttua torstaina ja jatkuu tällä tietoa päivittäin kesäkuun loppuun asti.

Artisteista lavalla nähdään muun muassa Evelina, Anssi Kela, Olavi Uusivirta Duo sekä Maustetytöt. Esiintyjälistan kerrotaan täydentyvän kesäkuun aikana.

Kaupin mukaan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota: katsojat istuvat alueella omissa 2–6 hengen pöytäseurueissa, jotka on erotettu toisistaan turvaväleillä.

– Ihmiset saadaan alueelle turvallisesti, he pystyvät olemaan siellä turvallisesti ja he pääsevät pois sieltä turvallisesti.

Kuhunkin tapahtumaan myydään enintään 450 lippua, sillä viranomaisten asettamaan enimmäismäärään, 500 henkeä, on mahduttava myös henkilökunta ja artistit, Kauppi sanoo.

Kokonaisuutta on järjestämässä Live Nation Finlandin lisäksi Suvilahden kulttuurikeskuksessa tapahtumakeskusta ja ravintolaa pyörittävä Suvilahti TBA. Yhteistyössä on mukana myös Helsingin kaupunki.

Korona perui kesän suurtapahtumat

Koronaviruksen takia tehdyt rajoitukset ovat peruneet suurimmat perinteiset yleisötapahtumat tältä kesältä, kuten esimerkiksi Flow Festivalin, Provinssin ja Ruisrockin. Samalla on nähty uusiakin yleisötilaisuuksien muotoja: esimerkiksi Vantaalla alkoi maanantaina drive-in-elokuvanäytösten sarja Amerikan malliin.

Kauppi uskoo, että myös Suvilahden tapahtumasarjalle on kysyntää.

– Ihmiset haluavat lähteä ulos ja kuunnella musiikkia, nähdä leffoja, tavata ystäviä, mennä tapahtumiin turvallisesti ja vastuullisesti. Näemme hyvin vahvasti, että tapahtumat eivät ole poistuneet mihinkään. Ne ovat tulossa takaisin, hetken ehkä vain eri muodossa.

Lue seuraavaksi:

Uusimmat tiedot koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla

Uusimmat koronatiedot Uudeltamaalta

Suosittelemme