Hyppää sisältöön

Tampereen Finlaysonin katolle pääsee pian kattokävelylle valjaiden kanssa tai ilman – katso, miltä kesäinen kansallismaisema näyttää yläilmoista

Vanhan tehtaan kattojen avautuminen yleisölle liittyy Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlintaan.

Finlaysonin kattokävely tarjoaa uuden näkökulman Tampereen keskustaan.
Finlaysonin kattokävely tarjoaa uuden näkökulman Tampereen keskustaan.
Mari Siltanen

Tampereella tarjoutuu uusi näkökulma keskustan maisemiin. Kattokävelyreitit Finlaysonin alueen katoilla aukeavat viikonloppuna.

Kattokävely on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Uusi näköalakahvila puolestaan aukeaa juhannukseksi ja katolta löytyy myös puutarha.

Tammerkosken partaalla sijaitsevan vanhan tehtaan kattojen avautuminen yleisölle liittyy Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlintaan.

Amazing cityn yrittäjän Heikki Närväsen mukaan idea kattokävelyyn keksittiin porukalla.

– Jossain vaiheessa nousi pöydälle ajatus siitä, että juhlavuonna olisi hienoa tehdä jotakin erilaista. Sitten päätettiin rakentaa tänne kattokävely. Toisella reitillä ei tarvita turvavaljaita, toisella kuljetaan pienissä ryhmissä turvavaljaissa kuunnellen opastuksia Tampereesta ja Tampereen historiasta, Närvänen kertoo.

Eläkeyhtiö Varma on omistanut Finlaysonin rakennukset 90-luvulta asti.

Yhtiö haluaa kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäen mukaan kehittää omistustaan ja avata aluetta entisestään.

– Voisi sanoa näin, että mielikuvitus vain on rajana. Rakennukset ehkä osaavat puhua, mutta ehkä tapahtumatoiminnalla voimme toimia tulkkeina ja viestiä historiaa sekä nykypäivää elämyksillä.

Suosittelemme sinulle