Hyppää sisältöön

Finnairilta ei lupauksia Kruunupyyn-lennoista: keskustelu jatkuu seuraavaksi reittisuunnittelun kanssa

Mitään konkreettista ei keskiviikkona saatu, mutta keskustelun jatkuminen viikon päästä on alueen edustajien mielestä hyvä merkki.

Kuva: YLE/Ari Vihanta.
Sari Vähäsarja

Työ Finnairin Kruunupyyn-lentojen puolesta jatkuu: lentohalliyhtiön edustajat sekä Kokkolan ja Pietarsaaren kaupunginjohtajat keskustelivat keskiviikkona yhtiön edustajien kanssa ja veivät viestiä siitä, miten suuri tarve reitille alueen elinkeinoelämällä on.

Tarvetta kartoitettiin kyselyllä sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Finnair pitää jäissä lennot muun muassa Kokkola–Pietarsaaren kentälle ainakin syksyyn saakka.

Yrityksillä kova tarve lennoille Kokkola-Pietarsaaren kentältä jo elokuussa

Alueen viesti Finnairille oli, että lentojen jatkuminen Kruunupyystä syksyllä on elinkeinoelämälle ainoa vaihtoehto.

Mitään lupauksia suuntaan tai toiseen ei keskiviikkona saatu, mikä ei yllättänyt Kokkolan kehitysjohtajaa Jonne Sandbergia.

– On selvä, ettei tilanne yhdessä yössä käänny.

Keskustelua jatkutaan kuitenkin ensi viikolla, jolloin mukana on Finnairin reittisuunnittelu.

– Silloin käydään läpi mahdollisuuksia vielä astetta syvällisemmin. Se on hyvä merkki: mennään eteenpäin prosessissa, sanoo Sandberg.

Sandberg kokee, että Finnair ymmärtää yritysten tarpeet ja myös sen, että rauhallisen koronatilanteen ansiosta alueen elinkeinoelämä on pitkälti säästynyt lomautuksilta ja vienti vetää yhä hyvin.

– Tämän erityispiirteen esiin tuominen Finnairin suuntaan on erittäin tärkeää. Koin, että siellä ymmärrettiin alueen olevan ehkä moneen muuhun alueeseen verrattuna erilaisessa tilanteessa.

Suosittelemme sinulle