Hyppää sisältöön

Suomen korkeimmasta asuinrakennuksesta pudoteltiin ihmisten päälle esineitä – ohikulkijat joutuivat väistelemään ylhäältä tippuvaa tavaraa

Esineiden pudottelusta on tehty viisi rikosilmoitusta, ja kolme miestä on otettu kiinni vaaran aiheuttamisesta epäiltyinä.

Majakka on Helsingin Kalasataman korkein tornirakennus. Kuva: Matti Myller / Yle

Poliisi epäilee, että Helsingissä Kalasatamankadulla sijaitsevasta tornitalosta pudotettiin tiistai-iltana alkoholijuomia sisältäviä tölkkejä kadulle aiheuttaen vaaraa jalankulkijoille.

Poliisin mukaan ohikulkijat joutuivat väistelemään korkealta pudonneita tölkkejä. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut pudotettujen tavaroiden vuoksi, mutta toiminnasta on aiheutunut vaaraa sivullisten terveydelle.

Poliisipartiot ottivat kerrostalohuoneistosta kiinni kolme alle 25-vuotiasta miestä vaaran aiheuttamisesta epäiltyinä. Poliisille oli jo viime kuun alussa tehty kolme rikosilmoitusta, joiden mukaan samasta kerrostalosta on heitetty tai pudonnut numerokylttejä, paistinpannu ja lasisia esineitä.

Nyt juttuja on tutkittavana tuorein tapaus mukaan lukien viisi. Poliisi selvittää, onko kaikista niistä syytä epäillä samaa tai samoja henkilöitä.

Rikosnimikkeet jutuissa ovat tutkinnan tässä vaiheessa vahingonteko tai vaaran aiheuttaminen. Nimikkeet saattavat tarkentua tutkinnan edetessä.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun)kertoi aiemmin keskiviikkona, että kyseinen tornitalo Kalasatamassa on kauppakeskus Redin Majakka. 134 metrin korkeuteen nouseva kerrostalo on Suomen korkein asuinrakennus.

Suosittelemme sinulle