Hyppää sisältöön

Serbiasta johdetulle rikollisliigalle tuomiot kannabiksen kasvattamisesta ja myynnistä – viljelmiä useilla paikkakunnilla Suomessa

Rikollisryhmä viljeli kannabista syrjäisillä vuokrakiinteistöillä kolmen vuoden ajan, vuosina 2016–2019.

Oulun oikeustalo.
Kuva: Yle
Päivi Annala

Oulun käräjäoikeus antoi tänään tuomiot useilla paikkakunnilla tapahtuneeseen laittomaan kannabiksen kasvattamiseen ja myyntiin.

Kahdeksan henkilöä tuomittiin muun muassa huumausaineisiin liittyvistä rikoksista. Henkilöistä kuusi on Serbiasta, joista kolme tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, pisimmillään reiluksi kolmeksi vuodeksi. Kaksi muuta tekijää tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ja yksi sakkoihin.

Kaksi suomalaista sai huumevyyhdistä noin kahden vuoden ehdottomat vankeusrangaistukset.

Kyse oli serbialaisten tekijöiden osalta Serbiasta johdetusta järjestäytyneestä rikollisryhmästä, joka viljeli kannabista syrjäisillä vuokrakiinteistöillä Haapavedellä, Kemiönsaaressa ja Suomussalmella kolmen vuoden ajan, vuosina 2016–2019. Hyrynsalmellakin viljelyä oli jo ehditty valmistella, mutta poliisi keskeytti toiminnan lokakuussa 2019.

Poliisi takavarikoi kasvattamojen sadot viime lokakuussa. Tutkinnassa oli kaikkiaan 14 satoa, mikä vastaa noin sataa kiloa valmista kannabista.

Suosittelemme sinulle