Hyppää sisältöön

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

Perintä liittyy vuoden 2018 avustuksiin. Asia käy ilmi päätösehdotuksena liikuntajaoston ensi tiistain 9. päivä kesäkuuta kokouksen esityslistasta.

Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen
STT Urheilu

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta toiminta- ja tilankäyttöavustuksia yhteensä 57 421 euron edestä. Summasta 27 663 euroa on liikuntajaoston vuoden 2018 toiminta-avustusta ja 29 758 euroa tilankäyttöavustusta.

Perusteluissa todetaan, ettei HSK ole noudattanut reilun pelin -periaatetta.

Viime vuodelta avustuksia ei olla perimässä takaisin, sillä Helsingin kaupungin mukaan HSK on vuoden 2019 aikana ryhtynyt riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa periaatteiden mukaiseksi. Kaupungin mukaan HSK:lle voidaan myöntää myös tälle vuodelle avustuksia.

HSK on ollut julkisuudessa runsaasti esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua Taitoluisteluliitolta tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Taitoluisteluliiton ja HSK:n välille syntyi kiistaa, kun seura ilmoitti 9. maaliskuuta, että Penttinen voi palata seuravalmennukseen vaiheittain. Osapuolet ovat sittemmin päässeet sopuun, ja Penttinen on vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Takaisinperinnästä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Juttuun lisätty klo 00:18, että perintä liittyy vuoden 2018 avustuksiin.

Lue myös

Ulla Papp näki videolla valmentamassa "kauhean naisen", joka olikin hän itse – taitoluisteluvalmentajan mukaan urheilun varjolla oikeutetaan hirveitä asioita ja sen täytyy muuttua

Ministeri Kosonen ei ota kantaa Mirjami Penttisen tapaukseen, mutta pitää sopua hyvänä asiana: "Toimintakulttuurin pitää muuttua"

Kiira Korpi uskoo, että luistelijoita nöyryyttänyt menestysvalmentaja pystyy halutessaan muuttumaan – "Uskon siihen, että ihmiset voivat muuttua, kun on aitoa halua ja saa apua"

Minkälaisen viestin Mirjami Penttisen rangaistus antaa epäasiallista käytöstä kokeneille lapsille? Tutkija kritisoi prosessia: "Nyt tarvitaan järeämpiä keinoja"Kiira Korpi uskoo, että luistelijoita nöyryyttänyt menestysvalmentaja pystyy halutessaan muuttumaan – "Uskon siihen, että ihmiset voivat muuttua, kun on aitoa halua ja saa apua"

Miksi Taitoluisteluliitto teki sovintosopimuksen luistelijoita nöyryyttäneen Mirjami Penttisen kanssa? Puheenjohtaja avaa ratkaisevia syitä

Taitoluisteluliitto, HSK ja Mirjami Penttinen yllättäen sopuun – vuoden kilpailukielto pysyy kuitenkin voimassa

Suosittelemme sinulle