Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huikea heitto! Krista Tervo paransi moukarin Suomen ennätystä liki kaksi metriä: "Hetki piti miettiä, että onko tuo nyt totta"

Tervo onnistui heittämään kahdesti yli edellisen Suomen ennätyksen.

Krista Tervo
Krista Tervo paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä lukemiin 71,93. Kuva: Vesa Pöppönen/AOP
Nina Vanhatalo,
Emma Hyyppä,
Micke Suopuro
Avaa Yle-sovelluksessa

Moukarikesä alkoi ryminällä Somerolla. Naisten kilpailussa Krista Tervo heitti viidennellä heittokierroksella huikean tuloksen 71,93. Tuloksellaan Tervo paransi viime kesäistä Suomen ennätystään 1,75 metriä.

– En itsekään osannut ihan tuollaista odottaa. Hetki piti miettiä, että onko tuo nyt totta. Sitten oli ihan uskomattoman onnellinen ja helpottunut fiilis, Tervo kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Kyse ei ollut yksittäisestä onnistumisesta, sillä Tervo heitti vielä viimeisellä yrityksellään 70,84.

Ennätysheitto nostaa Tervon maailmantilastossa sijalle kuusi. Kauden kärkitulos on Valko-Venäjän Hanna Malyshikin 75,45.

22-vuotias Tervo kertoo, että hänellä on takanaan onnistunut harjoituskausi. Jukka Vihtosen valmentama kotkalainen on päässyt selkäongelmistaan eroon ja pystynyt siirtymään voimaharjoittelussa raskaampiin rautoihin.

– Tämä kertoo siitä, että treenikausi on ollut onnistunut, ja ollaan saatu tehtyä hyvin kilpailuun valmistavat harjoitukset. Pari viikkoa on lähdetty vähentämään puntilla toistojen määrää ja painoja, että saa räjähtävyyttä.

Rentous löytyi viimeisillä heitoilla

Kauden avauskilpailut ensimmäiset heitot eivät vielä lupailleet yli 70 metrin kaaria. Viimeisiin heittoihinsa Tervo löysi rentouden, ja tulostaululle pamahti uran kaksi parasta lukemaa.

– Kisan alku oli vähän haasteellinen. Onneksi jalat alkoivat sitten lopussa toimia.Pystyin pitämään itseni rentona, mutta samalla pystyin jaloilla tekemään tosi tehokkaasti ja nopeasti sen lopun, Tervo kertaa huippuheittojensa kaavaa.

Somerolla tehtiin kovaa tulosta myös Tervon takana: Silja Kosonen oli kilpailussa toinen 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 67,99. Tervon nimissä ollut aiempi SE parani yli kolme metriä. Myös Suvi Koskinen heitti oman ennätyksensä 66,01 ja oli kisan kolmas.

Miesten kilpailussa Aaron Kangas heitti oman uuden ennätyksensä.

Juttua täydennetty Tervon kommenteilla kello 17.25.

Lue myös:

Aaron Kangas paransi ennätystään metrikaupalla – moukarilupaus jäi maailman kärkituloksesta vain kymmeniä senttejä: "Aika uskomattomalta tuntui"

Annimari Korte otti jättilainan elääkseen täydellistä urheilijan elämää – kesän tavoitteena todella hurja ennätysparannus

Naisten ratakierroksen ihmejuoksija Naserin ylle dopingepäilyjä – asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon

Suosittelemme sinulle