Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Helsinki on säästänyt kiinteistöjensä korjauksessa ja se on tullut kaupungille kalliiksi: korjausvelka on jo 1,3 miljardia euroa

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee tänään toimitilastrategiaa, johon kuuluu myös tarpeettomista kiinteistöistä luopuminen. Päätöslistalla on myös Ravintola Kappelin myynti sen pitkäaikaiselle vuokralaiselle HOK-Elannolle.

Patsas Ravintola Kappelin edustalla.
Kuva: Helsingin kaupunki
Mari Sarolahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki on käyttänyt vuosikymmenien ajan merkittävästi muita kaupunkeja vähemmän varoja kiinteistöjensä korjauksiin.

Ensimmäiset kaupungin kiinteistöjen kokonaisvaltaiset peruskorjaukset on tehty Helsingissä vasta 2010-luvulla, vaikka rakennukset ovat vanhoja. Niiden mediaani valmistumisvuosi on 1960.

Korjausvelka on noussut noin 1,3 miljardiin euroon.

Tänään Helsingin kaupunginhallituksessa käsiteltävä toimitilastrategia tähtää muun muassa sen omistamien kiinteistöjen kunnon järjestelmälliseen seurantaan ja rakentamisen laadun parantamiseen.

Kaupungin toimitilastrategia jäi maanantaisessa kokouksessa pöydälle ja asiaan palataan juhannusta edeltävänä maanantaina.

Kaupungin strategiaan kuuluu myös sille tarpeettomista kiinteistöistä luopuminen.

Kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan tänään myös ravintola Kappelin myyntiä sen pitkäaikaiselle vuokralaiselle Hok-Elannolle. Kauppahinta on 20 miljoonaa euroa. Lisäksi sen tontti vuokrataan.

Suosittelemme