Hyppää sisältöön

Iran tuomitsi kuolemaan vakoilusta syyttämänsä miehen – "Kertoi USA:lle kenraali Suleimanin olinpaikan"

Yhdysvallat surmasi Iranin eliittijoukkojen komentajan Qassem Suleimanin drooni-iskussa tammikuussa.

Kenraali Qassem Suleimani kesällä 2018. Kuva: AOP

Iranissa on langetettu kuolemantuomio iranilaismiehelle, jota maa syyttää vakoilusta Yhdysvalloille ja Israelille.

Iranilaistuomioistuin sanoo, että mies kertoi Yhdysvaltain ja Israelin tiedustelupalveluille CIA:lle ja Mossadille Quds-eliittijoukkojen komentajan Qassem Suleimanin olinpaikasta.

Yhdysvallat tappoi kenraali Suleimanin drooni-iskussa tammikuussa.

Iran ei ole kertonut vakoilusta tuomitusta muita tietoja kuin tämän nimen, Mahmoud Mousavi Majd. Tuomioistuimen mukaan mies teloitetaan pian.

Irani kosti Suleimanin surman iskemällä Irakiin Ain al-Assadin tukikohtaan, jossa oli Yhdysvaltain joukkoja. Kukaan ei kuollut, mutta yli sadalla yhdysvaltalaissotilaalla diagnosoitiin myöhemmin traumaattinen aivovamma.

Iran myös ampui vahingossa alas ukrainalaisen matkustajakoneen, koska luuli sitä vihollisen risteilyohjukseksi. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat.

Korjattu 9.6. klo 13.19: Uutistoimisto Reuters kertoi, että sadoilla olisi diagnosoitu traumaattinen aivovamma Iranin iskun jälkeen. Pentagon on kuitenkin kertonut (siirryt toiseen palveluun), että se diagnosoitiin yli sadalla yhdysvaltalaissotilaalla.

Aiheesta aiemmin:

Iranin vallankumouskaarti ilmoittaa olevansa vastuussa konetragediasta – Kenraali: Olisin mieluummin kuollut kuin todistanut tätä onnettomuutta

Maalaispojasta konfliktinhimoiseksi johtajaksi – Tällainen mies oli Yhdysvaltain iskussa kuollut kenraali Qassem Suleimani

Suosittelemme sinulle