Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Valtteri Bottas avasi suunsa siirtohuhuista Sky Sportsille: "On hassua, että paikkaani ollaan jakamassa, vaikka tällä kaudella ei ole vielä ajettu yhtään kilpailua"

Valtteri Bottas vakuuttaa, että hän ei ole stressaantunut, vaikka huhut Mercedes-tallin kuljettajapaikoista käyvät jo kuumana siitäkin huolimatta, ettei kausi ole vielä edes alkanut.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottaksen ajatukset ovat tiukasti kiinni alkavassa kaudessa. Kuva: NurPhoto/Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

F1-kuljettaja Valtteri Bottas ei stressaa huhuja, joiden mukaan hänet voitaisiin syrjäyttää Mercedes-tallissa ensi kaudella. Bottakselle siirtohuhut eivät ole uutta, sillä hän on tottunut niihin vuosien varrella. Bottas on ajanut Mercedes-tallissa vuodesta 2017 lähtien.

Suomalaiskuljettajan ja tallitoveri Lewis Hamiltonin sopimus saksalaistallin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Mercedes on ilmoittanut, että se haluaa pitää kiinni kuusinkertaisesta maailmanmestarista Hamiltonista, mutta Bottaksen kohtalo on vielä epäselvä.

Siirtohuhuissa Mercedeksen rattiin on yhdistetty Sebastian Vettel, George Russell ja Esteban Ocon.

– Se on joka vuosi sama juttu. Minusta on hassua, että paikkaani ollaan jakamassa, vaikka tällä kaudella ei ole vielä ajettu yhtään kilpailua, Bottas kommentoi Sky Sportsille.

Mercedes on tehnyt Bottaksen kanssa aina yksivuotisen jatkosopimuksen siitä lähtien, kun suomalaiskuljettaja siirtyi talliin vuonna 2017.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas on ajanut Mercedes-tallissa vuodesta 2017 lähtien. Kuva: Getty Images

– En ota tästä asiasta mitään stressiä. Se on yksinkertaisesti niin, että minulla on selvä tavoite tästä kaudesta. Tapahtui mitä tahansa, niin kyllä asiat järjestyvät tavalla tai toisella.

Se, että Vettel ei enää ensi kaudella aja Ferrarilla, ei huolestuta Bottasta, koska hän on saanut Mercedekseltä selvän viestin. Mercedes-pomo Toto Wolff sanoi kuitenkin viime viikolla julkisuuteen, että ovea ei Vettelin suhteen ole suljettu.

– Me olemme puhuneet koko ajan aika suoraan sopimustilanteista. Tallin sanoma minulle oli, että he eivät harkitse Sebiä, Bottas totesi.

Kauden ensimmäinen F1-osakilpailu ajetaan Itävallassa 3.–5. heinäkuuta. Kausi pyritään ajamaan loppuun joulukuun aikana.

Lue myös:

Valtteri Bottas palasi ensimmäisenä F1-radalle – kuvat osoittavat, miltä varikolla näyttää tulevaisuudessa

Mika Häkkiseltä räväkkä arvio Valtteri Bottaksesta: "Minulla on kovat odotukset, että hän voittaa maailmanmestaruuden"

Nyt se on virallista – F1-kauden kahdeksan ensimmäisen kilpailun aikataulu on julkaistu

Osa F1-talleista huolissaan tuoreesta kisakalenterista – asiantuntija: “Tekee kaudesta varmasti ihan mielenkiintoisen”

Valtteri Bottas on yhdistetty F1-tiimiin, joka saattaa kadota – myös Mercedeksen tulevaisuus pimennossa

F1-sarja on keskellä historiallista myllerrystä, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä – asiantuntija avaa, miksi sarjan tulevaisuus on uhattuna

Sisäpiiriläinen kertoo, miksi Valtteri Bottas häviää Lewis Hamiltonille – paljastaa karun vertailun Nico Rosbergiin

Mildh uskoo Russell-huhujen olevan vain spekulaatioita, mutta jos Bottas korvataan Mercedeksellä, on hänellä vain kaksi vaihtoehtoa

Motorsport: Bottas ei ole saamassa jatkoa Mercedeksellä – Russell nousemassa korvaajaksi

Suosittelemme