Hyppää sisältöön

Pyhäjoen kirjaston takana tanssitaan koronajumit pois: tanssihetkessä keskitytään aisteihin ja omiin tuntemuksiin

Ohjaajana toimii koreografi ja tanssija Silja Tuovinen.

Pyhäjoen kirjaston takapihan tanssituokioissa keskitytään aisteihin ja omiin tuntemuksiin. Kuvituskuva. Kuva: Yle/John Stark
Päivi Seeskorpi

Pyhäjoen kirjaston takapihalla pääsee ainakin kahtena kesäkuun iltana tanssimaan. Ensimmäinen tunnin mittainen tanssituokio on tänä iltana, toinen ensi keskiviikkona.

Ohjaajana toimii oululaislähtöinen koreografi ja tanssija Silja Tuovinen. Hän sanoo, että tanssihetkessä keskitytään aisteihin ja omiin tuntemuksiin.

– Koronan jälkeen ihmisillä on ehkä keho, mielikuvitus tai tunteet jumissa. Miksi siis ei luoda sellaista tilannetta, jossa voi vapaasti ilmaista itseään jollakin tavalla. Voi vähän liikkua ja olla muiden ihmisten läheisyydessä, Silja Tuovinen avaa tanssihetken tarkoitusta.

Tunnille ei tarvita aiempaa tanssikokemusta. Jokainen voi liikkua omilla ehdoillaan ja omaa mielikuvitustaan käyttäen. Ohjaaja on mukana avaamassa näkökulmia vaikkapa siihen, miten liikettä voi lähestyä ja miten liikkuminen voi olla myös terapeuttista.

Mihinkään ei pakoteta, Silja Tuovinen sanoo:

– Ei tarvitse edes liikkua, jos siltä alkaa tuntua. Liikkumattomuuskin on joskus liikettä, siihen sisältyy mielen liikettä, hän huomauttaa.

Silja Tuovinen on vaikuttanut kaksi viime vuotta Berliinissä, jossa hän on osallistunut muun muassa nykytanssin intensiivikoulutukseen. Syksyllä hän lähtee Tukholman taideyliopistoon opiskelemaan koreografian maisteriohjelmaan.

Tanssihetket järjestää Pyhäjoen kirjasto- ja vapaa-aikatoimi. Tansseihin on vapaa pääsy.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle