Hyppää sisältöön

Vauvojen teho-osasto muutti synnärin viereen Lapin keskussairaalan ylimpään kerrokseen

Osastolla on neljä tehohoitopaikkaa.

Pekka Valmari ja Anu Lumimäki katsomassa perhetehohuoneen ensimmäistä potilasta.
Lastentautien ylilääkäri Pekka Valmari ja sairaanhoitaja Anu Lumimäki katsomassa perhetehohuoneen ensimmäistä potilasta. Kuva: Päivi Posio / Lapin sairaanhoitopiiri
Perttu Ruokangas

Vastasyntyneiden teho-osasto on saanut uudet tilat Lapin keskussairaalan kuudennesta kerroksesta. Tilaa on noin kaksi kertaa enemmän kuin aiemmin ensimmäisessä kerroksessa. Osasto sijaitsee nyt samassa kerroksessa naistenklinikan synnytyshuoneiden ja synnyttäneiden vuodeosaston kanssa.

– Perheille tämä on suuri voitto, kun toimintoja saadaan lähelle toisiaan. Vauvatehon ja naistenklinikan kesken pystymme entistä paremmin toteuttamaan perhekeskeistä toimintaa ja tukemaan vanhempia vastasyntyneiden kanssa, lastentautien ylilääkäri Pekka Valmari sanoo tiedotteessa.

Vauvojen teho-osaston sairaanhoitajat voivat osallistua hoitoon vaikka heti lapsen synnyttyä.

Osastolla on neljä tehohoitopaikkaa, joista yksi on sijoitettu perhetehohuoneeseen.

Teho-osastolla hoidetaan ennen laskettua aikaa syntyviä keskosvauvoja ja muita tehovalvontaa vaativia vastasyntyneitä. Vuosittain tehohoitoa ja tarkkailua vaativia vauvoja syntyy noin 150. Synnytyksiin liittyvät leikkaukset kuten sektiot hoidetaan edelleen keskussairaalan leikkaussaleissa ensimmäisessä kerroksessa.

Suosittelemme sinulle