Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Black Lives Matter -mielenilmaus kokosi Turun tuomiokirkon edustalle satoja ihmisiä

Mielenilmauksessa kuultiin muun muassa monia puheita.

Black Lives Matter -mielenilmaus Turussa
Paula Collin
Avaa Yle-sovelluksessa

Black Lives Matter -mielenilmaus kokosi Turun tuomiokirkon edustalle satoja ihmisiä. Iltaseitsemältä alkanut mielenilmaus sujui rauhallisesti.

– Ihan huikea ilta! Uskon, että ihmiset tulevat tekemän duunia eivätkä hiljene, iloitsi mielenilmausta järjestämässä ollut Fidéline Habimana tapahtuman jälkeen.

Mielenilmauksen tavoitteena oli tukea globaalia Black Lives Matter -ihmisoikeusliikettä ja protestoida poliisiväkivaltaa vastaan. Samalla haluttiin kiinnittää ihmisten huomio rakenteelliseen rasismiin.

Mielenilmauksessa kuultiin puheita ja musiikkiesityksiä. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa rasismia tutkinut professori Suvi Keskinen ja pakkosiirtolaisuuteen erikoistunut tutkimusassistentti Fairuz Muthana Helsingin yliopistosta, muusikko Smini ja tohtorikoulutettava Albina Hipp Åbo Akademista.

Turvaväleistä muistuteltiin

Koronarajoitusten vuoksi mielenilmauksen yleisömäärä oli rajattu 500:aan. Tapahtuman aluksi juontaja ilmoittikin, että osallistujamäärä on täynnä, eikä paikalle kannata enää tulla.

Poliisin kehotuksesta turvaväleistä jouduttiin muistuttamaan muutamaan otteeseen. Ihmiset noudattivat kehotuksia ja mielenilmaus sai jatkua.

Järjestäjät olivat jo ennakolta toivoneet, että ihmiset seuraisivat mielenilmausta verkkostriimien välityksellä eivätkä välttämättä yrittäisi tulla paikalle. Mielenilmauksen virallinen ohjelmaosuus lähetettiin suorana myös Yle Areenassa. Tallenne on katsottavissa 30 päivän ajan.

BLM mielenositus
Kuva: Jari Hakkarainen / Yle
BLS mielensoitus Turku
Kuva: Jari Hakkarainen / Yle
BLM mielenosoitus
Kuva: Jari Hakkarainen / Yle
BLM mielsnosoitus Turku
Poliisi seurasi rauhallista tapahtumaa ja muistutti turvavälien pitämisestä. Kuva: Jari Hakkarainen / Yle

Lue myös:

Black Lives Matter-mielenilmausta vietettiin Vaasassa letkassa tanssien - Katso kuvia illalta

Bella Forsgrén näkee rasismia eduskunnassa, Paul Abbeyn ystävää puukotettiin, mutta Okko Soila luottaa Suomen poliisiin – tätä he toivovat rasisminvastaiselta kampanjoinnilta

Milloin luit viimeksi kirjan, jonka kirjoittaja ei ole valkoinen?

Suosittelemme