Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Varner III ja Rose golffasivat kärkeen koronavirustauolta palanneella PGA-kiertueella

Maailmanlistan huippunimet olivat kohmeessa Fort Worthissa.

harold varner III
Harold Varner III kuvattuna vuonna 2019. Kuva: EPA / AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Arvostetulla golfin miesten ammattilaiskiertueella, Yhdysvaltain PGA-kiertueella palattiin torstaina tositoimiin kolmen kuukauden koronavirustauon jälkeen. Teksasin Fort Worthissa pelattavan turnauksen ensimmäisestä päivästä selviytyivät parhaiten Yhdysvaltain Harold Varner III ja britti Justin Rose. Molemmat merkkasivat avauskierrokselta tuloksen 63 eli seitsemän alle parin.

Kilpailun alla kiertue muisti Minneapolisissa poliisin käsittelyssä kuollutta tummaihoista George Floydia hiljaisella hetkellä. Floydin kuolema on johtanut laajoihin mielenosoituksiin poliisiväkivaltaa ja rotusortoa vastaan ensin Yhdysvalloissa ja sittemmin ympäri maailmaa.

Varner on yksi kiertueen kolmesta tummaihoisesta pelaajasta. Hän kertoi aiemmin pelaavansa tällä viikolla suuremmista asioista kuin menestyksestä golfkisassa, mutta kentällä päässä pyöri lähinnä golf.

– Halusin vain pelata hyvin. Tuntui hyvältä olla taas kentällä, yritin pitää pelaamiseni niin normaalina kuin mahdollista, Varner sanaili.

Teksasin Charles Schwab Challengessa palkintorahaa on jaossa peräti 7,5 miljoonaa dollaria (noin 6,6 miljoonaa euroa). Ilman yleisöä pelattavan kisan osallistujalista on pullollaan maailman kärkipelaajia, jotka puhkuvat pelihaluja pitkän turnaustauon jälkeen.

Samassa ryhmässä pelannut maailmanrankingin kärkikolmikko Rory McIlroy, Jon Rahm ja Brooks Koepka golffasi kuitenkin kehnosti. McIlroy ja Koepka pelasivat tuloksen 68, Rahm kirjasi tuloksen 69.

– Tapahtumaköyhää, pohjoisirlantilainen McIlroy tokaisi.

Kilpailun toinen kierros alkaa Suomen aikaa perjantai-iltapäivällä.

Lue myös:

Ruuska golfasi kärkeen Paltamossa ja lähti kalaan

Golfin ykköskiertue ei kainostele, maailman kärkikolmikko lyötiin yhteen

Suosittelemme