Hyppää sisältöön

Seiväshyppääjä Elina Lampela taivutti Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi – Wilma Murrolla hyvä kauden avaus

Elina Lampela paransi ennätystään ulkoradalla 20 senttiä.

Seiväshyppääjä Wilma Murto
Wilma Murto avasi kauden tuloksella 445. Arkistokuva. Kuva: AOP
Joel Holma

Seiväshyppääjät Wilma Murto ja Elina Lampela ylsivät molemmat tulokseen 445 Kuortaneella lauantaina. Murto voitti kisan vähemmillä pudotuksilla.

Lampela teki kisassa uuden ennätyksen, 445, joka taittui kolmannella yrityksellä. 445 on ulkoradoilla Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi paras tulos. Vain Murto ja Minna Nikkanen ovat hypänneet korkeammalle.

– Tosi hyvä fiilis. En kyllä itse vielä tajua, että hyppäsin sen. En vielä näin alkukaudesta uskonut, että 445 menisi. Se oli tavoite tälle kaudelle, kertoo Lampela tuoreeltaan Yle Urheilulle.

Lampela teki tekniikkaansa ison muutoksen kesäksi. Hän hyppäsi nyt 16 askeleen vauhdilla, kun vielä hallikaudella vauhtiaskelia oli vähemmän. Lampela uskoo, että 450 saattaa vielä tänä kesänä rikkoutua.

– Eivät ne yritykset (korkeudesta 450) olleet tänään ihan huonoja. Kun hyvät olosuhteet sattuu päälle ja vielä vähän kevennetään harjoittelua, niin 450 voisi vielä tänä kesänä mennä.

Tuloksella 445 olisi päässyt Pariisin EM-kisoihin. EM-kisat kuitenkin jouduttiin perumaan pandemian takia.

– Kyllä tietenkin olisi ollut kiva päästä aikuisten arvokisoihin. Nyt tämä kesä menee Suomessa. Tämä antaa kuitenkin uskoa, Lampela alleviivaa.

Murto kaksijakoisissa tunnelmissa

Murto pääsi kauden avauksessaan 445 ensimmäisellä yrittämällä, mutta 455 oli liikaa. Viime kesänä ulkoradalla Murto ylitti parhaimmillaan 451 Australiassa.

Murto oli hallikaudella kovassa vireessä ja ylitti 460 kaksi kertaa.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat. Periaatteessa oli hyvä saada kausi jollakin lailla alkuun, mutta hyppääminen ei ollut teknisesti sitä mitä odotin. Antaisin arvosanaksi seitsemän ja puoli. Juoksurytmi oli se asia, jossa jäi eniten parannettavaa, Murto kertoo tiedotteessa.

Lisätty klo 14.44 juttuun: Lampela meni tuloksellaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Lisätty juttuun klo 14.57 tiedotteesta Lampelan ja Murron kommentit.

Lisätty juttuun Lampelan kommentit Yle Urheilulle kello 16.09.

Lue myös:

Valmentaja vertasi uuden pikajuoksun SE-miehen kuntoa Markus Pöyhösen huippuvuosiin – "Odotamme paljon tältä kesältä"

"Se on aina kiva, kun oma nimi loistaa ennätyskirjoissa" – kesken harjoituskautensa 200 metrin SE:n aitonut Neziri pohti syitä suomalaisten hurjalle ennätysvireelle

Yleisurheiluradalla säväyttänyt Therese Johaug ei tähyä Tokion olympiakisoihin – "En ole alkamassa panostamaan yleisurheiluun"

"En tajua itsekään, mitä on tullut tehtyä" – Kristian Pulli hieraisi silmiään, kun merkittävä tekniikkamuutos toi SE:n kauden ensimmäisessä kisahypyssä

Suosittelemme sinulle