Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Maajoukkuetoppari Leo Väisäsellä onnistunut kauden alku Ruotsissa – vastustajan törkeä temppu puhutti: "En edes tajunnut"

Leo Väisäsen edustama Elfsborg aloitti Ruotsin Allsvenskanin voitokkaasti.

Leo Väisänen
Leo Väisänen Huuhkajien paidassa viime kesänä Liechtensteinia vastaan. Kuva: AOP
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Huuhkajien topparin Leo Väisäsen ensiesiintyminen Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa sujui mallikkaasti. Väisänen urakoi topparina täydet 90 minuuttia, kun Elfsborg kaatoi vieraskentällä IFK Göteborgin 1–0.

Elfsborg oli voittanut Göteborgin vieraissa edellisen kerran 17 vuotta sitten.

– Vähän hermostunut peli. Pitkä tauko näkyi ja porukalla tuntuivat jalat kramppailevankin siinä. Tästä on hyvä aloittaa, Väisänen kertoi Yle Urheilulle.

Väisänen, 22, siirtyi Elfsborgiin tammikuussa Hollannin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta FC Den Boschin joukkueesta. Väisänen myönsi, että ensimmäinen peli uudessa sarjassa

– En yleensä jännitä pelejä, mutta nyt oli vähän jännitystä. En tiennyt pelin tasosta, millainen se oikein on. Ei se niin ihmeellinen ollut, ja pääsin peliin sisälle.

Elfsborg pelasi Göteborgia vastaan suoraviivaisesti ja pääsi johtoon hetki ennen puoliaikaa Per Frickin osumalla. Elfsborg sai voiton, mutta pelitavan toteuttaminen ei Väisäsen mielestä vielä avausottelussa sujunut.

– Tuntui siltä, että kunto loppui, emmekä päässeet prässäämään ylhäältä. Se on meidän ideologiamme. Pelin avaamista ei tänään oikein tullut, mutta emmeköhän saa senkin suhteen itseluottamusta ja pystymme pitämään palloa enemmän maassa, Väisänen mietti.

– Luulen, että pelitapamme sopii minulle. Se tuntui omalta jo cupin peleissä.

Göteborgin takaa-ajo koko kolauksen 84. minuutilla, kun August Erlingmark hölmöili itselleen suoran punaisen kortin. Erlingmark tallasi tahallisesti kentän pinnassa maannutta Marokhy Ndionea selkään. Väisäseltä tilanne meni kokonaan ohi.

– En edes tajunnut, että he saivat punaisen. Luulin, että se oli joku vaihto. Pukukoppikäytävällä ei ollut mitään kärhämää, vaan turvavälit pidettiin, Väisänen totesi.

Saku Ylätupa pelasi 83. minuuttia, kun hänen edustamansa AIK kaatoi Örebron vieraskentällä 2–0. Laitapuolustaja Albin Granlund urakoi Örebron paidassa täyden ottelun.

Juttua päivitetty kello 20.43: Lisätty Örebro–AIK-ottelun lopputulos.

Lue myös:

Leo Väisänen viihtyy Boråsissa, mutta Elfsborg on Allsvenskanissa debytoivalle Huuhkaja-topparille vain välietappi: "Mitä nopeammin pääsee eteenpäin, sen parempi"

Huuhkaja-toppari Leo Väisänen siirtyy Allsvenskan-seura Elfsborgiin – Markku Kanerva lupasi seuralle vierailla entisessä kotikaupungissaan

Suosittelemme