Hyppää sisältöön

Beach volleyn avausturnauksessa kaksi odotettua voittajaparia – "Neljän kuukauden väli oli turhan pitkä"

Santeri Siren ja Jyrki Nurminen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen juhlivat voittoja Sastamalan SM-kiertueen kisassa.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen juhlivat sunnuntaina Sastamalassa. Kuva: Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Suomen menestyneimmät beach volleyn pelaajat jatkoivat voittoputkeaan sunnuntaina, kun kolmipäiväinen SM-kiertueen ensimmäinen turnaus pelattiin helteisissä oloissa Sastamalan Kaalisaaren kentällä.

Miehissä Suomen ainoa ammattilaispari Santeri Siren ja Jyrki Nurminen kaatoi parin Saku ja Jarmo Viljamaa erin 2-0. Voitto oli parille jo 24:s peräkkäinen 2-0-voitto Suomen kentillä. Edellinen tappio on heinäkuulta 2018.

– Pelasimme edellisen kerran helmikuun puolivälissä Kambodzhassa. Sitä edellinen turnaus oli lokakuussa Kiinassa. Kyllä tällainen neljän kuukauden väli oli turhan pitkä, Nurminen sanoi.

Miehet treenaavat Helsingin seudulla yhdessä kolmen muun maajoukkueryhmään kuuluvan parin kanssa. He tekevät ohjelmat itse, sillä ammattivalmentajaa ei miehillä ole.

– On siinä hyvätkin puolet, ettei ole tarkkaa ohjelmaa. Saimme kutsun Viroon ja pelaamme siellä seuraavan kerran kahden viikon kuluttua. Sitten jatkuu SM-kiertue Kouvolassa heinäkuun avausviikonloppuna, Nurminen sanoi.

Nurminen siirtyi ammattilaiseksi 2013, sitä ennen hän pelasi liigalentopalloa. Kahtena edellisenä vuotena hän on voittanut SM-kultaa tamperelaisen Sirenin kanssa.

– Turnaustasojahan maailmankiertueella on viisi, Kambodzhan turnaus oli kakkostasoa. Tasomme on lähinnä kolmostasoa. Viime vuonna pelasimme ulkomailla yhdeksässä turnauksessa, puoliammattilaiseksi itsensä arvioiva Nurminen sanoi.

Maailmankiertueesta ei tietoa

Naisten puolella on ammattilaispareja kaksi. Urallaan 11 beach volleyn SM-kultaa voittanut Riikka Lehtonen kukisti parinsa Niina Ahtiaisen kanssa parin Taru Lahti-Liukkonen/Anniina Parkkinen myös 2-0.

Voittajaparia valmentaa Toni Vahela, toiseksi sijoittuneita Kai Liukkonen. Pari Lehtonen/Ahtiainen pelasi viimeksi maailmankiertueella viime elokuussa Italian Roomassa.

– Huhtikuussa olisi ollut Meksikon turnaus seuraavana vuorossa. Seuraavasta ei ole mitään tietoa kenelläkään, Lehtonen sanoi.

– Tiedossa on vain tämä SM-kiertue. Se päättyy elokuun puolivälissä Tampereella. Toivottavasti maailmankiertue jatkuu syksyllä jossain, mutta terveys edellä pitää mennä koko ajan, Lehtonen lisäsi.

Lahti-Liukkonen oli Lehtosen parina vuoteen 2017, kunnes Ahtiainen korvasi hänet. Siinä missä Lehtonen pelasi pitkän huippu-uran lentopallossakin, ei Ahtiainen ole pelannut SM-tasolla.

– Pelasin 2-sarjaa, sitten innostuin biitsistä, Ahtiainen sanoi.

Ensi vuonna molemmat naisparit osallistuvat touko-kesäkuussa pelattaviin olympiakarsintoihin. Jos molemmat parit ovat viiden parhaan joukossa, niin Lahti-Liukkonen ja Parkkinen lähtevät Tokioon. He ovat ainakin vielä edellä rankingissa.

Lue myös:

"Olisi harmi lopettaa näin" – kisakauden keskeytyminen sai beach volleyn 40-vuotiaan lajilegenda Riikka Lehtosen miettimään uran jatkoa, mutta olympiaunelma elää yhä

Suosittelemme sinulle