Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

KPL:n tähtipelaaja hyllytettiin kokoonpanosta eikä paluupäivä ole tiedossa – joutuu osoittamaan, että on pelipaikkansa arvoinen

Kouvolan Pallonlyöjien Toni Laakso on ollut vajaan viikon ajan sivussa joukkueensa toiminnasta.

Toni Laakso
Toni Laakso on voittanut KPL:ssä SM-hopeaa ja pronssia. Kuva: AOP
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan Pallonlyöjät voitti lauantai-iltana Hyvinkään Tahkon vakuuttavasti jaksovoiton 2–0 (8–1, 5–1) vaikka kokoonpanosta puuttui paljon kotiutusvoimaa Jere Dahlströmin ja Toni Laakson ollessa poissa kokoonpanosta.

Kouvolan Sanomien mukaan lyöjäjokeri Dahlström oli sivussa varotoimenpiteenä, mutta Toni Laakson poissaolo ei johtunut loukkaantumisesta.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kertoi lehdelle, että Laakso on ollut hyllytettynä joukkueesta jo vajaan viikon verran ja hänen tilanteesta päätetään lähipäivinä.

Tilanne eteni sunnuntai-iltana, kun Laakso, seurajohto ja valmennus pitivät yhteisen palaverin asiaan liittyen. Palaverin lopputuloksena Laakso on jatkossakin KPL:n sopimuspelaaja. Hän ei kuitenkaan tule pelaamaan vähään aikaan, vaikka osallistuu normaalisti joukkueen toimintaan.

– Kaikkien tavoite on se, että hän tulee jollakin aikavälillä palaamaan pelaavaan kokoonpanoon. Tilannetta arvioidaan viikko kerrallaan ja jos asiat menevät niin kuin on sovittu, hän palaa kokoonpanoon, Haimi kommentoi Yle Urheilulle.

– Sarja kerkeää mahdollisesti alkaa, mutta heinäkuun aikana ja viimeistään puolivälissä voimme olla siinä tilanteessa, Haimi tarkentaa.

Haimi ei halua kommentoida tarkempia syitä Laakson hyllyttämiselle yksityisyyden suojan vuoksi, mutta hän toteaa, että joukkueessa on tietyt säännöt, joita on noudatettava.

– Jos niistä lipsuu tai niitä ei pysty toteuttamaan, joudutaan tekemään toimenpiteitä.

Pelillisesti tärkeä

Neljässä Itä-Länsi -ottelussa pelannut Laakso on kertonut aiemmin avoimesti Iltalehdelle kärsineensä vuosien saatossa masennuksesta ja peliriippuvuudesta.

Laakso on myös kokenut vuosien aikana monia loukkaantumisia, mutta hän on kuulunut siitä huolimatta joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin monipuolisuutensa vuoksi. Laakso on vahva kotiuttaja kovilla lyönneillään, mutta hän pystyy myös vaihtamaan ja etenemään näppärästi.

– Hän tuo meille pelillisesti selvää lisäarvoa joukkueeseen ja haluamme tässä tapauksessa antaa hänelle tuen ja mahdollisuuden. Nyt hänellä on mahdollisuus näyttää omalla toiminnallaan, että hän pystyy sitoutumaan joukkueen toimintaan.

– Kun hän pystyy osoittamaan, että voi olla joukkueen toiminnassa sataprosenttisesti mukana, ei ole myöskään syytä pitää häntä sivussa.

Toni Laakso2
Kovasta lyönnistä tunnettu Laakso on myös oivallinen etenijä. Kuva: AOP

Vuodesta 2016 lähtien Kouvolan Pallonlyöjiä edustaneen Laakson siirrosta toiseen seuraan ei käyty keskusteluja.

– Seuran, joukkueen ja valmennuksen intressi on, että hän pelaa Kouvolassa ja se on myös Tonin oma intressi. Hän haluaa pelata KPL:ssä ja osoittaa, että on paikkansa ansainnut. Joukkueella on kovat tavoitteet ja hän haluaa olla siinä mukana, Haimi viittaa KPL:n mestaruustavoitteeseen.

Haimi myöntää, että pelillisesti tärkeän Laakson hyllyttäminen pelaavasta kokoonpanosta ei ollut helppo ratkaisu. Hän kuitenkin uskoo, että tilanne voi kääntyä myös positiiviseksi voimavaraksi.

– Nämä ovat ikäviä juttuja, mutta uskon, että tästäkin selvitään. Tämä voi kääntyä meille enemmän voimavaraksi kuin negatiiviseksi asiaksi.

Lue myös:

Pesäpallon erikoinen sarjajärjestelmä herättää keskustelua – huippujoukkueet eivät välttämättä kohtaa toisiaan koko kesänä: "Todella hassua"

Kaikki miesten Superpesis-seurat leikkaavat palkkoja myös pelikauden ajalta − muutamat pelaajat pohtivat osallistumistaan

Suosittelemme sinulle