Hyppää sisältöön

Urheiluasiantuntijat ihastelivat Pullin SE-kuntoa – "Lisää on vielä tulossa"

Suomalaisten hyvät tulokset yleisurheilussa nousivat Jälkihien pääaiheeksi. Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko keskustelu.

Uudet Suomen ennätykset, naisten pesäpallokausi alkoi
Uudet Suomen ennätykset, naisten pesäpallokausi alkoi
Jonne Niemeläinen

Pituushyppääjä Kristian Pulli aiheutti äimistelyä ja ihastusta Ylen aamun Jälkihiessä maanantaina. Urheiluasiantuntijat Sini Forsblom, Tero Tiitu ja Kaj Kunnas olivat selvästi fiiliksissä Pullin viime viikon SE-hypystä. Pulli räväytti kauden ensimmäisellä kisahypyllään SE-lukemat 827. Tommi Evilän 12 vuotta vanha Suomen ennätys parani viidellä sentillä.

– Hänen edellinen ennätys oli vuodelta 2017. Tekniikkaa on nyt muutettu ja ennätys syntyi lyhyemmällä vauhdilla. Hänellä on ollut fysiikka jo pitkään kunnossa. Tämä tietää, että lisää on vielä tulossa, Tiitu hehkutti.

– Tulokset pyörivät tuossa kisassa kahdeksan metrin paremmalla puolella, joten kyseessä ei ole vain yksittäinen leiskautus, Forsblom lisäsi.

Kunnas muistutti, että myös Nooralotta Neziri ylsi viime viikolla SE-tulokseen, kun hän aitoi 200 metrin SE:n Oslossa. Suomalaiset ovat tehneet nyt jo viisi SE-tulosta koronatauon jälkeen.

– Kyllä nyt harmittaa vähän, kun tänä vuonna ei ole EM-yleisurheilua. Tällä tuloksella otettaisiin varma mitali, Kunnas vaikeroi ja osoitti fläppitaululle kirjaamaansa ennätystulosta.

– Ensi vuonna otetaan sitten olympiakultaa, Kunnas jatkoi.

Urheiluasiantuntijat pohtivat syitä koville suomalaistuloksille. Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki. Ohjelmassa keskusteltiin myös pesä- ja jalkapallosta.

Lue myös:

Yle Urheilun asiantuntija nosti esiin hätkähdyttävän faktan Kristian Pullin SE-hypystä: "Se kuvaa sitä, miten kovasta tuloksesta nyt puhutaan"

"En tajua itsekään, mitä on tullut tehtyä" – Kristian Pulli hieraisi silmiään, kun merkittävä tekniikkamuutos toi SE:n kauden ensimmäisessä kisahypyssä

"Se on aina kiva, kun oma nimi loistaa ennätyskirjoissa" – kesken harjoituskautensa 200 metrin SE:n aitonut Neziri pohti syitä suomalaisten hurjalle ennätysvireelle

Neziri päihitti Kortteen 200 metrin aitajuoksussa Oslossa – molemmat alittivat harvinaisen matkan Suomen ennätyksen

Suosittelemme sinulle